≫ 

Omić dospeo na dugu listu igrača bivših igrača Zvezde koje su navijači dočekali kao neprijatelje

Reprezentativac Slovenije sramno vređan na nacionalnoj osnovi

  • 13
Alen Omić, Jaka Blažič Foto: MN Press

Navijači Crvene zvezde ponovo su se osramotili pred jednim svojim bivšim igračem. Tako su ovoga puta "na nož" dočekali Alena Omića, svog bivšeg igrača koga su skandalozno vređali na nacionalnoj osnovi.

- Omiću, Turčine, napuši se k... - zaorilo se u Pioniru u nekoliko navrata kada je Omić bio na parketu, a evidentno je bilo da su ka njemu bili pojačani i zvižduci već od prvog minuta meča protiv Cedevita Olimpije, za koju sada igra.

Jasno je da je tenzija i važnost utakmice uticala na to da navijači Zvezde budu neprijateljski raspoloženi prema rivalima i da čak i preteruju u tome, ali su uvredama prema Omiću pali najniže moguće.

Naročito što je reprezentativac Slovenije, još kada je došao u Zvezdu pre nekoliko sezona, bio na udaru najvatrenijih navijača Zvezde - Delija, koji su mu tada istakli sraman transparent "Šiptar, Hrvat i Balija nisu moja bratija" i vređali su ga sve vreme na meču protiv Olimpijakosa, a potom i bojkotovali klub do kraja sezone dok je on igrao u Zvezdi.

Omić je to tada sve stoiči izdržao, nije rekao nijednu ružnu reč prema navijačima Zvezde i za klub je davao maksimum i ostavljao srce na terenu dok je igrao u crveno-belom dresu.

Delije inače ne dolaze zvanično na ABA ligu, a simpatizeri koji su napunili Pionir protiv Cedevite, bili su tada protiv Delija kada su vređali Omića, ali su sada "promenili ploču", pa niko nije negodovao na vređanje Omića ovoga puta, kao što je tada bio slučaj kada su ga Delije vređale.

Tokom ove sezone su se Zvezdini navijači još jednom propisno obrukali, kada su zvižducima i uvredama dočekali legendu kluba bivšeg igrača i trenera Sašu Obradovića, kome je to posebno teško palo, što se videlo u emotivnom obraćanju posle meča pred novinarima.

Ali, ni Omić i Obradović nisu jedini, jer su mnogi navijači Zvezde često znali u prošlosti da leče frustracije i vređaju neke svoje bivše igrače i legende ili velike navijače crveno-belih i naše proslavljene igrače.

Među njima su Pero Antić, Miloš Teodosić, sadašnji igrač Nikola Kalinić, Bili Beron...

Video: Sramota u Pioniru: Navijači Zvezde vređali svog bivšeg igrača na nacionalnoj osnovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    13. maj 2022 | 13:22

    Uprava to dozvoljava i cak promovise takvo ponasanje. Cist primitivizam.

  • Ssss

    13. maj 2022 | 13:04

    Samo nek drma glavom, dobice opet. Sto ne vredja niko blazica, zna da se ponasa.

  • Алекса

    13. maj 2022 | 12:58

    Ето њега као калинића,гледаће га као Бога.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA