Olimpijskoj šampionki produžen pritvor u Rusiji, još mesec dana zatvora za košarkašicu iz SAD

Njoj pored svega ovoga preti i zatvorska kazna od 10 godina

  • 0
Olimpijada, Olimpijske igre Tokio 2020, Srbija - Amerika, ženska košarkaška reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Američka košarkašica Britni Griner, inače velika zvezda WNBA lige i repreznetacije SAD, moraće da ostane u ruskom zatvoru još minimum mesec dana. Britni je po drugi put produžen pritvor, nakon što je u februaru uhapešna jer su je na carini uhvatili sa ketridžima koji sadrže ulje kanabisa.

Griner je uhvaćena u februaru, a tek početkom marta su joj odredili pritvor od mesec dana, koji je kasnije produžen na još mesec, a sada se ta kazna produžila za isti vremenski period.

Ruski mediji da to nije sve, jer Grinerovoj preti i kazna od čak 10 godina zatvora zbog ovog krivičnog dela, dok je njeni savetnici smatraju da će samo provesti oko godinu dana dok ne počne suđenje zbog posedovanja ilegalne robe.

Sud je odbio da joj pruži kućni pritvor, što su njeni advokati želeli da joj se obezbedi. Koliko je slučaj kompleksan, govori i to da je u isti uključena američka ambasada i državni vrh SAD, ali za sada nema nikakvog napretka.

Grinerova se može pohvaliti da je u svojoj karijeri osvojila po dva puta Olimpijske igre, ali i Svetski šampionat sa nacionalnim timom SAD-a. Dok se može pohvaliti i značajnim individualnim uspesima, pošto je čak sedam puta igrala Ol-Star meč WNBA lige, čiji pehar takođe ima i svojoj kolekciji.

Video: Snimak hapšenja košarkašice u Rusiji: Krila drogu u prtljagu na aerodromu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA