≫ 

Partizan "stotkom" pregazio Budućnost za finale ABA: Panter posle "nule" u Morači, priredio šou sa 30 poena

Amerikanac koji nastupa za Partizan bio je najefikasniji igrač ovog meča sa odličnim poenterskim učinkom

  • 39

Košarkaši Partizana rutinski su savladali Budućnost u trećem meču polufinalne serije ABA lige sa 101:77, te su se na taj način sa ukupnih 2:1 plasirali u finale Jadranske lige, gde će čekati boljeg iz duela Zvezda - Cedevita Olimpija.

Kakav Partizan, strašan Partizan! Kratki opis dešavanja u Pioniru, gde su crno-beli za 40 minuta "samleli" Budućnost. Kolika je bila nadmoćnost crno-belih, govori i podatak da Budućnost nijednom nije povela tokom čitave utakmica.

Ključnu ulogu u čitavom meču je imala druga deonica, kada je Partizan uspeo da napravi osetnu prednost, a sve zahvaljujući vrhunskoj partiji Kevina Pantera, koji je postigao 30 poena.

Ono još što je imalo ključnog uticaja jeste i maestralna rafalna paljba crno-belih iza linije 6,75, pošto su pogodili čak 15 trojki iz 25 pokušaja, što je starno impozantan podatak.

KK Partizan, KK Budućnost, ABA liga Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanovic

Obe ekipe su u meč ušle poprilično slabo, skoro čitava dva minuta su na parketu viđeni samo promašaji. Lidej, Panter na jednoj strani, na drugoj Jagodić Kuridža i Zoran Nikolić... Do prvih poena se čekalo skoro do samog kraja četvrtine, kada je sa linije penala pogodio Kevin Panter.

Ovo je bio samo uvod za ono što će uslediti, jer je u narednim minutima došlo i do prvig pogodaka. Na isteku šestog minuta prve četvrtine, semafor je pokazivao 14:10 za Partizan, a to nije bilo ništa, s obzirom na to da je Petar Popović pogodio trojku na kraju četvrtine za 26:21.

Druga četvrtina je već prošla u znaku samo jedne ekipe, Partizan je počeo da šutira trojke, ali ne da samo šutira već da ih pogađa i to preko svih raspoloživih snaga u ekipi. Panter, Lidej, Avramović, Madar... Samo su upisivali poene na svoj konto, dok je Budućnost sve sporije pratila.

Partizan je postigao čak 10 trojki tokom prvih 20 minuta, čime je na poluvremenu uspeo da dođe do rezultata od 55:35 i prednosti od čak 20 poena.

KK Partizan, KK Budućnost, ABA liga Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanovic

Drugo poluvreme meča i nije bilo toliko zanimljivo za gledanje, odnosno, Budućnost nije pružila nikakav otpor, dok je Partizan pogađao sve više i više šuteva, čime je rutinski osiguravao svoju prednost koju je stekao u prethdonih 10 minuta.

Kevin Panter je bio još raspoloženiji, postigao je nekoliko "ludih" trojki, a i ostatak ekipe je uspevao da mu parira u najboljem mogućem svetlu.

Budućnost je i pokazala nekakve znake života u trećoj deonici, međutim, daleko je to bilo od opasne pretnje po silne crno-bele. Posle treće deonice, Partizan je imao 18 poena prednosti, što je veoma lako očuvao i tokom poslednjih 10 minuta susreta.

Video: Bogdan Diklić u prvim redovima Pionira, oduševljen trojkom Ledeja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masja

    22. maj 2022 | 22:59

    Toliko ponosan na svoj partizan i grobare.. kakva gospoda.. bez ikakvog omalovazavanja protivnika i igraca… nema onog na 20 razlike kao sto rade cigani “mvp mvp - ironicno”, nema picko ciganska za kuridzu.. partizan sampion! Srecno

  • Mile Kazanova

    22. maj 2022 | 21:51

    Da vidis sutra kada Idea Zagreb krene da gubi u poslednjoj cetvrtini, a Nebojsa javi da je podmetnuta bomba u dvorani. 😂

  • rezim

    22. maj 2022 | 21:17

    hajde srpski ponosu..dosta nam je laznih prvaka i izdajnika...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA