≫ 

Stiv Ker kakvog nikad niste videli: Besan zbog masakra u školi, napao senatore i Vašington!

Drhtavog glasa, vidno uznemiren zbog onoga što se desilo u Teksasu, trener Voriorsa je pre meča sa Dalasom izbacio iz sebe urlik očajnika

  • 3
stiv ker

Foto: twitter/Bleacher Report

Američka javnost šokirana je masakrom učenika osnovne škole u Teksasu, u mestu Uvalde, gde je jedva punoletni mladić ubio 14 dece i jednog nastavnika. Ovaj horor nije ostavio ravnodušnim ni trenera Golden Stejt Voriorsa Stiva Kera koji je pre 4. meča sa Dalasom upravo u Teksasu, ključao od besa zbog pogibije tolike dece, zbog zakona koji se ne donosi a koji bi sprečio ovakve užase.

- Posle Južne Kalifornije (pucnjava, 1 mrtav, 8 ranjeno pre dva dana, prim. aut) sad su deca ubijena u školi - jedva se suzdržao Ker da ne izbaci urlik iz sebe.

A onda ga je izbacio i snažno zalupao šakom o sto:

- Kada ćemo nešto uraditi! - prodrao se u očaju Ker, kao da je pogledom tražio odgovor od prisutnih novinara. Svi su ćutali.

Drhtavog glasa je nastavio da priča, samo stisnutih pesnica koje je blaže nego dlanovima spuštao o sto.

- Umoran sam, stvarno sam umoran što dolazim ovde i izjavljujem saučešće tim nesrećnim i devastiranim porodicama. Umoran sam, toliko sam umoran... Izvinite. Umoran sam od minuta ćutanja. Dosta! Trenutno postoji 50 senatora koji odbijaju da glasaju o "H.R.8" (u najkraćem: zakon o proveri poseda oružja). Tu sede već dve godine. I postoji razlog zašto neće glasati o tome. Da se održe na vlasti - režao je Ker.

Pitanja zaista nisu bila potrebna u ovakvom trenutku. Novinari su se pretvorili u uši.

- Pa vas pitam, sve vas senatore (Miča Mekonela je jedino poimence prozvao), koji odbijate da uradite bilo šta u vezi sa nasiljem i pucnjavama u školama, i supermarktima, pitam vas: da li vam je želja za vlašću bitnija od života naše dece, naših starih, jer tako izgleda. Dosta mi je. Ne mogu više o ovome. Igramo utakmicu večeras. Ali želim da svi koji ovo slušaju ovde, da razmisle o svom detetu, unuku, majci, ocu, sestri, bratu... Kako biste reagovali da se vama ovo dogodilo. Ne možemo sedeti ovde i samo čitati o tome i reći "ok", biće minut ćiutanja, idemo Mevsi, idemo. To ćemo da radimo, da igramo košarku. Senatori nas drže kao taoce! Tih 5o senatora nas 90 posto koji želimo taj zakon, oni u Vašingtonu nas drže kao taoce. Neće da glasaju jer žele da ostanu na vlasti. Patetični su, dosta mi je! - odbrusio je Ker, energično ustao sa stolice i napustio konferenciju..

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    25. maj 2022 | 07:48

    Bravo, a ovi naši sem Duleta ni da pisnu.

  • AV GP

    25. maj 2022 | 07:59

    Pa kad je na čelu drzave dementni Bajden, nije ni čudo da su senatori slični. Njih zanima samo pozicija i novac, a glasači samo dok im trebaju. Svaka sličnost je slučajna...Nadam se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA