≫ 

Dončić izbegao "metlu": Razbio je Golden Stejt i sačuvao nade Dalasa

Slovencu je nedostajala jedna asistencija za tripl-dabl

  • 0
Luka Dončić, Dalas Maveriks, Golden Stejt Voriors

Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Dalas Meveriksa izbegli su "metlu" u finalu zapadne konferencije NBA plej-ofa, pošto su u četvrtom meču serije savladali Golden Stejt sa 119:109 i sada smanjili rezultat u seriji na 3:1.

Najzaslužniji za trijumf Mevsa bio je Luka Dončić, koji je bio na granici tripl-dabla, pošto je postigao 30 poena, a uz to imao i 14 skokova i 9 asistencija, kao i po dve ukradene lopte i blokade.

Dorijan Fini Smit je ispratio Slovenca sa 23 poena, a Redži Bulok je dodao 18.

Kod Voriorsa su oni od kojih se najviše očekivalo odigrali ispod proseka, pa je tako Stef Kari meč završio sa 20 poena uz 5 skokova i 8 asistencija, dok je Klej Tompson ubacio 12 poena.

Dalas je imao prednost gotovo čitav meč, osim što je Golden Stejt vodio na startu prve četvrtine i u jednom navratu početkom druge. U nastavku meča je Dalas kontrolisao meč, a početkom četvrte četvrtine je već sve bilo rešeno, pošto je prednost iznosila maksimalnih 29 poena. Golden Stejt je uspeo da smanji razliku na pristojnih 10 poena, ali je bilo nemoguće doći do preokreta.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica odigrao je 15 minuta za Golden Stejt i postigao četiri poena uz tri skoka i tri asistencije uz oba pogođena šuta iz igre, dok Boban Marjanović na ovom meču nije ulazio u igru za Dalas odlukom trenera.

Serija se sada vraća u San Francisko, pa će Voriorsi na svom terenu imati priliku da obezbede veliko finale. Peti meč je na programu u petak od 03.00.

Video: Trojka Stefa Karija koja je prelomila meč: Dončić brutalno posterizovan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA