≫ 

Batler ubacio 47 poena i pokvario slavlje Seltiksima: Majami izborio majstoricu protiv Bostona u finalu Istoka

Sedmi meč odlučiće pobednika finala Istoka

  • 6
Majami Hit Boston Seltiks Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Majami Hita savladali su u gostima Boston Seltikse rezultatom 111:103, izjednačili rezultat u seriji na 3:3 i tako izborili sedmu utakmicu finala Istočne konferencije.

Seltiksi su bili odlični tokom čitave serije, i imali su priliku da na sovm parketu upišu veliki trijumf, ali je Majami uspeo da izjednači i vrati seriju u "svoje dvorište". Tako

Posle loših partija na startu, u ovom duelu se posebno istakao Džimi Batler koji je ubacio 47 poena tako pokvario već spremljeno slavlje Seltiksa.

Gosti su vodili od početka meča, u većem delu susreta kontrolisali rezultat. Tako je posle prve deonice bilo 29:22, da bi se Seltiksi razigrali i uhvatili priključak do poluvremena 48:46. Sredinom treće deonice, Majami ponovo pravi razliku i dolazi do prednosti +12, ali se Boston ponovo vraća i preuzima vođstvo 97:94. Do kraja, Batler se potpuno razigrao, i vratio prednost na stranu Majamija, koja je na kraju bila dovoljna za pobedu.

Video: Batlerova dominacija protiv Bostona

Batler je imao odličan učinak, a sovjih 47 poena je postigao uz šut za dva 12/21, šut za tri 4/8 i 11/11 sa linije za slobodna bacanja. Na to je sve dodao devet skokova, osam asistencija i četiri ukradene lopte, uz samo jednu izgubljenu za 46 minuta na parketu.

Pratili su ga Kajl Lauri sa 18 poena i 10 asistencija, Maks Strus sa 13 i Pi Džej Taker sa 11 poena, koji su još bili dvocifreni.

Na drugoj strani je Džejson Tejtum ubacio 30, Derik Vajt 22, a Džejlen Braun 20 poena. Al Horford, najiskusniji igrač ove ekipe, odigrao je veoma loš meč, pošto je šutirao 1/8 iz igre i ubacio samo 3 poena.

Sedma utakmica finala Istočne konferencije igra se u noći između nedelje i ponedeljka od 02:30.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zar nije tuzno

    28. maj 2022 | 08:13

    dobijes nagradu mvp i zavrsis sezonu a ostali se bore za sampionski pehar

  • majami kida

    28. maj 2022 | 07:44

    i ako nemaju mvp igraca u svojim redovima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA