Najluđih 11 sekundi u istoriji duela Zvezde i Partizana: Lazić častio rivala, Žoc poludeo zbog poteza Lesora

Crveno-beli umalo nisu prokockali +4 u poslednjih 11 sekundi, ali su Ledej i posle Lesor koštali crno-bele mogućeg preokreta

  • 10
KK Crvena zvezda Printskrin: Telegraf/Arena Sport

Imala je Crvena zvezda dvocifrenu prednost protiv Partizana u jednom trenutku, zatim i u samom finišu meča dva slobodna bacanja pri rezultatu 82:79 - na 11 sekundi do kraja!

Na liniji za slobodna bacanja bio je Nikola Ivanović koji je bio polovično precizan za komotnih +4, ali je malo ko očekivao da će uslediti drama kakva verovatno nikad nije viđena u istoriji večitih derbija.

Partizan ima loptu sa strane, Branko Lazić pravi faul nad Zekom Ledejom i "tera" sudije da gledaju snimak. Razlog - nesportska greška kapitena Zvezde, jer je faulirao rivala pre nego što je krenulo vreme. Ledej je imao dva slobodna bacanja, Partizan loptu sa strane. Međutim, Amerikanac je pogodio samo jedno slobodno bacanje (83:80).

Zvezda je odlučila da pravi faul nad Matijasom Lesorom koji se vrlo brzo našao na liniji penala. Prvo je pogodio za 83:81, da bi sa klupe dobio instrukcije od Željka Obradovića da promaši drugo. Za tu priliku Žoc je na teren uveo Balšu Koprivicu i Alena Smailagića da pojača skok.

Ipak, ono što je Lesor uradio u potpunosti je iznerviralo OBradoviča koji nije mogao da veruje šta se desilo. Naime, Lesor je nespretno promašio to bacanje i praktično je prestupio.

Zvezda je dobila posed posle kog je odbrana Partizana "pukla" i na semafortu je stajalo 85:81. To je, ujedno, bio i konačan rezultat, a vi ispod možete pogledati snimke neviđenih 11 sekundi u istoriji derbija:

Video: Nesportski faul Branko Lazić: Potpuna drama u Pioniru

Video: Promašaj Zek Ledeja: Slobodno bacanje

Video: Slobodno bacanje Lesora: Matijas napravio prestup

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    29. maj 2022 | 23:23

    Mec je bio resen kad je avramovic klimao glavom posle kosa...da se nasao neko ko se busa u grudi ne bi uopste bilo neizvesno...

  • RealnosT

    30. maj 2022 | 00:54

    Nije Zvezda umalo prokockala, vec su sudije vracale partizan u mec sve vreme.To je velika razlika. Od 80minita oba duela, Zvezda vodila 70 minuta bukvalno.

  • igralo se

    30. maj 2022 | 07:56

    5 protiv 8 , zvezda 5 partizan 5+3 sudije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA