≫ 

Zvezda izdala saopštenje zbog Partizanove sudijske "ekspertize", objavila i video sa 11 spornih odluka

Crveno-beli tvrde da se protiv njih vodi kampanja u kojoj ne žele da učestvuju

  • 58
ABA Liga Finale, KK Crvena Zvezda - KK Partizan Foto: Nikola Tomić

KK Crvena zvezda se oglasila saopštenjem povodom sudijske ekspertize koju je Partizan objavio na svom zvaničnom sajtu.

Crveno-beli tvrde da je na utakmici broj dva bilo i mnogih grešaka na štetu Zvezde, a da one nisu ni uzete u ozbir u ekspertizi, a uz saopštenje su priložili i video.

Saopštenje Zvezde prenosimo u celosti:

KK Crvena zvezda mts dobio je u utorak popodne ekspertizu suđenja druge utakmice finala plej ofa ABA lige koju je obavio nekadašnji sudija iz Kraljeva Saša Maričić.

Ovim putem želimo da čestitamo na „izvanredno“ obavljenom poslu gospodinu Maričiću uz konstataciju da očigledno nismo gledali i analizirali istu utakmicu.

Ako jesmo, onda sa iznenađenjem konstatujemo da brojne sporne situacije nisu ni uzete u obzir u ovoj „ekspertizi“, poput ključne situacije u poslednjoj četvrtini i nesportskog faula Zagorca nad Ivanovićem (11 sekundi pre kraja meča) koji nigde nije ni pomenut, a nakon koga bi utakmica bila praktično rešena. O iznenadnoj promeni sudijskog kriterijuma tokom prvog poluvremena, različitom sankcionisanju pojedinih situacija, brojnih koraka, i ostalim greškama, i da ne govorimo…

Koliko vidimo, osnovni zahtev za ovu ekspertizu, sudija Igor Dragojević nije loše obavio svoj posao, niti grešio na štetu rivalskog kluba, i pored pažljivo i selektivno odabranih detalja u ovoj „ekspertizi“?

Iznenađeni smo da su „ekspertize“ i zahtevi za istima postali od ključne važnosti posebno pojedinim medijima (slučajno nastrojenima jednom klubu) koji su od završetka nedeljne utakmice u svojevrsnoj kampanji, ali nisu bile važne nakon polufinalne utakmice u Ljubljani gde je napravljeno čak 14 grešaka na štetu Crvene zvezde a odnos u slobodnim bacanjima iznosio neverovatnih 42-15 u korist rivala?

Slučajno ili ne, jedan od aktera te utakmice, biće sudija u sredu uveče, drugi je bio akter utakmice u kojoj je tokom prošlog finala odnos u slobodnim bacanjima bio 34-17 za rivalski tim? Slučajno ili ne, taj tandem (Boltauzer i Nedović) sudio je prethodnu utakmicu u kojoj je domaćin bio KK Partizan? Kako, dovoljno je pogledati snimak te utakmice.

Uz iskrenu nadu da je Saša Maričić ovu ekspertizu radio i uradio bez pritisaka i sugestija sa strane, i ne isključivo preko platforme “Sinergy”, KK Crvena zvezda obaveštava javnost da neće učestvovati u ovoj svojevrsnoj kampanji koja praktično traje od početka sezone i koja ima jasan cilj da podigne tenzije u ovoj seriji, i da skrene pažnju sa onog najvažnijeg – terena!

– U nastavku u videu možete pogledati samo deo krupnih grešaka na štetu KK Crvena zvezda sa utakmice broj 2, koje nisu uzete u obzir niti ih ima u “ekspertizi” Saše Maričića - navodi se u saopštenju Zvezde uz priloženi snimak.

Video: Navijači Zvezde vređali Lesora, on hteo da se bije, crveno-beli igrači smirili situaciju i tenzije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    31. maj 2022 | 19:20

    Nazalost, sve je upravu Coki. Grobar sam ali ovo sto Ostoja radi je sramota za nas klub, a pogotovo za Zeljka koji je ukaljao svoje ime ucestvujuci u ovoj svinjariji. Ali sta da radimo, i Zeljko je samo covek, para vrti gde burgija nece..

  • Beograd Srbija

    31. maj 2022 | 19:22

    Klošarski klub fmp2

  • TzT

    31. maj 2022 | 19:30

    Nema kucanje Holinsa na kraju i 2+1 sto nije svirano.Lesor ga udara po ruci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA