≫ 

"Izvinjavam se Trifunoviću na nesportskom potezu, samo sam hteo da vratim": Kalinić o incidentu sa kraja meča

Košarkaš Zvezde prišao je klupi Partizana posle pobede i neprimereno gestikulirao

  • 20
Nikola Kalinić Foto: Telegraf.rs

Košarkaši Crvene zvezde šampioni su ABA lige za ovu sezonu, pošto su posle tri i po sata borbe slavili protiv Partizana u petom meču finala koji je prekidan kako bi se ispraznile tribine dvorane "Aleksandar Nikolić" - 80:77.

Jedan od ključnih aktera pobede Zvezde bio je i Nikola Kalinić, koji je istakao da je presudilo to što je njegov tim "više želeo" trofej, uprkos svim dešavanjima.

- I pored svega toga smo uspeli da ostanemo fokusiraniji i da želimo više ovaj trofej. Moralo je da bude tako, malo smo se mučili sa samopouzdanjem, bili smo dekoncentrisani. To nam je bilo jedino što želimo. 

Po završetku utakmice, Kalinić je napravio svojevrstan incident kada je neprimereno gestikulirao klupi Partizana. Ispostaviće se da je to radio ka Urošu Trifunoviću, koji je sličnu stvar uradio u četvrtom meču prema klupi Zvezde.

- Ja se izvinjavam Trifunoviću, stvarno nesportski potez, samo sam hteo da vratim ono što je nama gestikulirao na 30 razlike, ali mislim da je ova pobeda bitnija.

Za kamere TV "Arena Sport" podelio je i svoje utiske sa utakmice.

- Kakva utakmica, kakva serija, bilo je nama teško i mučno da igramo. Ipak, uspeli smo da želimo vise izašli smo sa jednom mišlju, da zelimo više trofej. Borili smo se i čestitam svim momcima. Bilo je i glasanja da li želimo da igramo večeras, ipak smo odlučili da igramo večeras. Pokazali smo da smo najbolji i sa navijačima i bez navijača i sa publikom i bez publike - rekao je Kalinić.

Svoj sud o meču dao je i Luka Mitrović, takođe za kamere "Arena Sport".

- Verovatno nemam dovoljno vremena da kažem sve. Imam dosta gorčine za stvari koje se događaju iz godine i godinu. Ovo govorim kao igrač o čija se leđa kola lome. Ovakvo pražnjenje dvorane ne znam kome ide u korist. Ciljali smo 10 meseci da se borimo na svom terenu, a onda dobijamo praznu dvoranu u trenutku kad utakmica može da ode na bilo koju stranu.

- Eto, u kratkim crtama sam rekao šta sam rekao, ljudi na funkcijama neka vide da li je moguće da se to promeni. Čestitam igračima Partizana na dobroj seriji, uspeli smo svi da sačuvamo glave, čestitam i mojim saigračima. Najvažniji trofej smo osvojili - zaključio je Mitrović.

Video: Pogledajte dramu na kraju meča i promašaj Pantera za titulu Zvezde

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA