≫ 

"Izvinjavam se Partizanu zbog Kalinića, sreća sigurno nije presudila": Radonjić vrlo miran posle titule

Trener Crvene zvezde komentarisao je šta je presudilo, a dotakao se i incidenata i pražnjenja dvorane

  • 6

Košarkaši Crvene zvezde šampioni su ABA lige za ovu sezonu, pošto su posle tri i po sata borbe slavili protiv Partizana u petom meču finala koji je prekidan kako bi se ispraznile tribine dvorane "Aleksandar Nikolić" - 80:77.

Trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić bio je vrlo miran posle konferencije za medije na kojoj je osudio ponašanje svog igrača Nikole Kalinića zbog incidenta.

- Naravno, prvo čestitke svima na osvojenom trofeju, drugom u ovoj sezoni. Serija je bila očekivano teška, sa puno specifičnih i raznih okolnosti. Najmanje se priča o košarci, a ja mislim da je bila odlična čitavo vreme. Biću kratak, mislim da je utakmica bila jako dobra i da smo mi bili za nešto malo bolji i došli do još jednog trofeja. Jako sam svestan da se vodi puno polemike i analize oko svega što se dešavalo u seriji, a pogotovo u poslednjem duelu. Ja nisam neko ko voli da priča o tim stvarima, tako da bih nastavio sa istim načinom razmišljanja i ponašanja. Kao što sam rekao na prošloj konferenciji, nešto što se smatralo da treba da kažem, to želim i večeras. Uputio bih izvinjenje KK Partizan zbog ponašanja Nikole Kalinića, kao za Trifunovića, to isto vidim i večeras, želim da ponovim u istom smeru od strane mojih igrača. Nastavljamo da radimo, da završimo u nekoliko sledećih nedelja obaveze koje dolaze i smatram da i pretpostavljam da je teško naći puno reči i govoriti o svemu. Ovim trofejom smo napravili sve i to je izvanredno, srećan sam kao svi u klubu i navijači.

Kaže da se nada da će se nešto promeniti nabolje što se tiče samog prekida.

- Ja samo mogu da kažem na komentar da se iskreno nadam da će se uraditi nešto da stvari budu drugačije. Imali smo prilike u svim utakmicama da imamo slične stvari ili neko će da pravi komparaciju ko je prvi počeo i više napravio, ali generalno nije dobro.

Dodaje da se isplatio sav trud i rad uložen ove sezone.

- Uf, sreća nije sigurno. Samo da pojasnim stvari u odnosu na ono na početku što nisam bio precizan. Imali smo stvari koje su uticale na dešavanje meča, utakmica je bila dobra, a posebno bih istakao koliko je dobra u situaciji kada dolazi do prekida. Mislim da je generalno dobar meč bio košarkaški gledano. Šta je presudilo, uspeli smo u zadnjoj četvrtini da držimo jednu poziciju koja nam je omogućavala da budemo tu. Jedan potez na jednu ili drugu stranu je odlučio pobednika. Na kraju smo bili bolji i došli do pobede. Borili smo se za to cele sezone, uložili trud i rad koji nam se na kraju vratio. Nimalo laka sezona, teška i specifična sa toliko povreda, treba u ABA ligi biti konkurentan sa pet igrača manje i to je nešto što je posebno u ovoj sezoni. Uspeli smo u svim okolnostima da budemo dovoljno jaki sa svih aspekata da ostvarimo prvi cilj koji smo imali. Na kraju se ispostavilo da je to bilo presudno i sa tog aspekta je dodatno zadovoljstvo što smo to uspeli dobro da napravimo.

Nije hteo dodatno da komentariše ambijent i prazan Pionir.

- Da li si ti prvi put prisustvovao nekom ovakom ambijentu? Ja sam i igrao u jednom takvom i kad nije bila ova liga... Tako da - tri tačke. A dosta sam star.

Pojasnio je da je meč bio kvalitetan uzimajući u obzir sve okolnosti, a da je Zvezdu poremetio Kalinić sa svojim ličnim greškama.

- Možda malo detaljnije, nisam razmišljao o tome u ovakvoj utakmici. Jednostavno neka spremnost da se analizira nije adekvatna. Ostali smo maltene bez Kalinića, nije bila ista konstatacija igre, morali smo da menjamo u hodu. Zbog toga je bio van igre, donelo dodatnu nervozu, naš odnos prema meču je bio dobar posle četvrtog meča, moram da ih pohvalim za to. Nova utakmica donosi nove stvari. Na njega je dosta postavljeno u samoj igri u oba pravca. Pre svega mi stariji smo pokušali da stabilizujemo stvari, da ukažemo i napravimo dogovore. Već na poluvremenu je bilo jasno da je to bolje, da nastavimo sa odbrambenim sjajnim pristupom i izvršavanju zadataka, a da napadački zbog te neke nervoze u prvom delu da pređemo na drugačiji način odmah na početku, a najvažnije je bilo da je to u završnici bilo prisutno.

Video: Kalinić o sukobu sa Trifunovićem: Izvinio sam se posle, to je bila reakcija na njegov potez

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    7. jun 2022 | 00:25

    Nocna mora kk Partizana i FC Partizana? Dejo i Dejo😂😂😂😂😂😂

  • Sasa

    7. jun 2022 | 02:28

    A da nije mozda kvalitet presudio..ahaha, a komisija sudija dala izjavu da je partizan ostecen u prve dve utakmice...i nista..pare su u zvezdi...

  • Ja

    7. jun 2022 | 10:53

    Pamtite onih 35 razlike i uvucite se u limenku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA