≫ 

BAT objavio presudu za Trinkijerija: Partizan mora da plati veliki iznos, ali 7 puta manji nego što je tražio

Sud je presudio u korist Italijana, ali će on dobiti višestruko manji iznos od onog koji je tražio

  • 17
Andrea Trinkijeri Foto: Marko Jovanović

Italijanski trener Andrea Trinkijeri podneo je tužbu protiv Partizana zbog zaostalih plata, bonusa, troškova zakupa stana, kao i drugih troškova, Košarkaškom arbitražnom sudu (BAT), a po svemu sudeći, doneta je i konačna odlluka nadležnog organa u ovom slučaju. 

Naime, Trinkijeri je Partizan preuzeo 2018. a u klubu je radio do kraja sezone 2019/20. Rastanak dve strane, u jednoj od najuspešnijih sezona crno-belih poslednjih godina, nije se završio na najbolji način. Korona virus harao je tokom dve godine, uticao je na zdravlje ljudi, ali i na sport, posebno na Partizan u pomenutoj sezoni u kojoj je Italijan vodio tim. Trinkijeri je tako napustio klub, prešao u Bajern iz Minhena, a uz to, tužio crno-bele BAT-u. Pri tom, potražujući iznos od oko 700.000 evra.

U svom odgovoru na tužbu, Partizan je naveo da Trinkijeri nije smeo da raskine ugovor, a to je učinio kako bi mogao da potpiše za drugi klub. Takođe, crno-beli su poručili da su tražene sume novca prevelike, a njihovi argumenti su jednim delom usvojeni.

Tako će Italijanu morati da se isplati 94.275 evra za na ime neisplaćenih plata i bonusa, a sa ostalim troškovima, ukupno 115.440 evra.

Ova odluka objavljena je na zvaničnom sajtu 8 juna. Praktično, na ovaj način potvrđena je odluka doneta početkom septembra prošle godine. Tada je predsednik crno-belih Ostoja Mijailović u izjavi za Mozzart Sport pojasnio celokupnu situaciju:

- Tačno je da smo dobili presudu BAT po kojoj dugujemo bivšem treneru 70.875 evra na osnovu plata, plus bonus za plasman u četvrtfinale Evrokupa iako te mečeve nikada nismo odigrali. Taj ćemo iznos po presudi i instrukcijama BAT platiti - istakao je Mijailović tada i dodao da crno-beli nisu nezadovoljni ovom presudom:

- Tačno je i da je predmet tužbe bio iznos od 711.600 evra, uvećan za kamate i troškove skoro na 740.000, ali je tu od samog početka bilo jasno da su i pravo i pravda na našoj strani. Ovo što imamo da platimo je onaj deo Kovid sezone, mi to u postupku nismo ni sporili, ali eto nismo postigli dogovor vansudski, nego tek na sudu -rekao je Mijailović za Mozzart Sport.

Video: Bogdanović: Iz ljubavi prema Partizanu ne podržavam Trinkijerija, ali ga razumem

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA