"Dosta opuštenije nego što je bilo tamo": Davidovcu repezentacija kao melem posle bure u ABA finalu

Zanimljivo, jedan od junaka Zvezde u seriji za trofej protiv Partizana, dobio je poziv selektora Pešića u jeku borbe za ABA titulu

  • 2

Polako se i Dejan Davidovac ustaljuje u reprezentativni spisak selektora Svetislava Pešića, potpuno zasluženo jer je krilni igrač Zvezde u međuvremenu potvrdio viskok kvalitet u oba pravca, imao kontinuitet igara i osvajanja trofeja sa važnom ulogom u svom timu. Kao takav, idealan je kalibar za ono što je Pešiću potrebno u ovom momentu.

Srbija je, podsećamo, danas, okupljanjem u "Areni", uhvatila zalet za kvalifikacione mečeve za plasman na Mundobasket protiv Letonije (30. jun, Riga) i Belgije (3. jul, Niš), a Davidovac će biti jedan od važnijih aduta za ove izazove.

Zanimljiva je bila reakcija Zvezdinog košarkaša na pitanje novinara Telegrafa o tome kako se oseća posle još jedne naporne i burne sezone koja je iza njega.

- Pre svega prijatnije je, dosta opuštenije nego što je bilo tamo... - jasna je aluzija Davidovca na sve ono što je pratilo finalnu seriju ABA lige.

Sa reprezentacijom, kao i u klubu, želja su mu samo najviši ciljevi.

- Sve u svemu, okupili smo se ovde, imamo te dve utakmice i nadamo se pobedama naravno. Nadam se da ćemo tako nastaviti i nadam se uspehu.

Za Davidovca se igranje za reprezentaciju nije dovodilo u pitanje, nije imao dilemu kad je dobio Pešićev poziv.

- Imao sam neki razgovor sa selektorom Pešićem tokom ove naše finalne serije, pred kraj klupske sezone. Posle toga sam odlučio da dođem da pomognem, da dam svoj doprinos reprezentaciji kao i svaki put. Tako da, ambicije su uvek velike i nemam šta drugo da dodam - poručio je popularni "Deda".

Video: Bobi nije srećan zbog trejda: Dođu u 2 minuta i kažu da ideš u drugi tim! Ne bih se vraćao u Evropu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    24. jun 2022 | 20:22

    Наравно да је опуштеније у репрезентацији. Требало је освојити триплу круну...стрес је то...а можеш да замислиш какав је стрес за неки веома скупи тим, и његове навијаче, који очекивали бар неки трофеј, а на крају морали да беже са "мегдана"

  • Dr

    24. jun 2022 | 20:20

    Nadam se da će Pešić IMATI sluha da igra Davidivac a ne rugoba Avramovic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA