Ni mladi košarkaši ne blistaju: Orlići pali protiv Francuza na SP, iako su ubedljivo dobili prvu četvrtinu

Šansa za popravni protiv Kanade i Novog Zelanda

  • 2
Košarkaška reprezentacija Srbije U17 Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Mladi reprezentativci Srbije starosti do 17 godina doživeli su poraz od Francuske na startu Svetskog prvenstva koje se održava u Španiji. Iako su vrlo ubedljivo dobili prvu četvrtinu, u nastavku meča se o svemu na terenu pitala samo rivalska selekcija, pa će naši momci bolju pol-poziciju pred plej-of morati da traže protiv Kanade i Novog Zelanda - 81:68.

Užasna realizacija slobodnih bacanja (15/30) kumovala je porazu Srbije, koja je imala dominaciju na skoku. Ipak, Francuzi su igrali pametnije i strpljivije u odlučujućim momentima, pa su zasluženo stigli do ubedljivog, dvocifrenog trijumfa.

Kao što smo napomenuli, Srbija je posle prve četvrtine vodila sa odličnih 26:13, ali je Francuska već do poluvremena preokrenula rezultat, pošto su Orlići odigrali katastrofalnu drugu deonicu, ubacili samo devet poena, a dopustili čak 26. Nastavak loše igre viđen je i u trećem kvartalu koji su Galski petlovi rešili u svoju korist sa 24:14, dok je u poslednjoj Srbija uspela da "skrati" razliku za poen.

Košarkaška reprezentacija Srbije U17, Bogoljub Marković Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Najbolju partiju za Srbiju danas pružio je Mitar Bošnjaković, inače košarkaš Real Madrida, ubacivši 13 poena, poen manje je dao Bogoljub Marković iz Mege, dok je Asim Đulović, njegov saigrač iz istog kluba završio sa 10 poena. Kod Francuza se istakao Noa Penda sa 13 poena, Ilan Pijetrus je ubacio 11 poena, dok je Aleksandr Dam Sar bio preostali dvocifreni sa 10 poena.

U narednom meču, Srbija već sutra od 13.15 časova igra protiv Novog Zelanda, koji je danas izgubio od Kanađana rezultatom 94:46.

Video: Alimpijević za Telegraf otkrio istinu o pričama da preuzima Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majo

    2. jul 2022 | 20:18

    Sve selekcije godinama unazad se stavljaju u kafani, menadzeri direktori treneri svi su u talu nema nas decenijama nigde i niko nista, od prvog do zadnjeg u kss napolje

  • Zek

    2. jul 2022 | 18:31

    Gde je Petar Avlijaš?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA