≫ 

Pogledajte kako je Markanen "ugasio" Hrvate i ostavio ih bez Svetskog prvenstva

Hladan je bio as Klivlenda kao šrpicer šri šutu za tri iz samog ćoška

  • 6
lauri markanen Foto: Twitter/FIBAWC

Hrvatska košarkaška tragedija se nastavila još jednim izuzetno bolnim porazom, još jednim koji će dugo proganjati "kockaste".

Ekipa Damira Mulaomerovića bila je nadomak pobede nad Fincima u meču kvalifikacija za Mundobasket, koja bi ih odvela u drugi krug, ali onda su Hezonja, Bogdanović i ostali sruše sve što su uspeli da sagrade dotad.

Niz promašenih bacanja Gnjidića doveo je Hrvate u poziciju da u poslednjih desetak sekundi strepe pri vođstvu 79:78, jer su gosti imali napad i priliku da uzmu sve. I u tome su uspeli!

Junak je bio najbolji igrač Finaca Lauri Markanen koji je bio miran pri šutu za tri iz samog ćoška, pogodio dno mrežice 5 sekundi pre kraja i obezbedio svom timu dragocen trijumf.

Imali su Hrvati još jednu priliku da se izvuku, da izbore produžetke, međutim Zubac nije iskoristio nijedno bacanje (prvo promašio, drugo namerno, za šansu) te je tim propala i poslednja šansa domaćih da dođu do trećeg mesta i prolaska u drugu fazu kvalifikacija.

Video: Odložen meč Srbije i Belgije zbog nestanka struje u hali: Navijači besneli na izlazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA