≫ 

Šok i nova blamaža Srbije: Belgija nadoknadila -13 i slavila u Nišu, Mundobasket sve dalje

Neverovatan meč u Čairu

Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Belgije 74:73 u odloženom i nastavljenom meču 3. FIBA kvalifikacionog prozora za Svetsko prvenstvo.

Posle dvadesetčetvoročasovnog odlaganja meča u Nišu, Orlovi su uspeli da stabilizuju igru, ali ne i da obezbede važan trijumf. Preovladala je upornost Belgijanaca koji se nisu predavali niti u jednom momentu susreta. Tokom prvog poluvremena i većeg dela meča Belgija je održavala rezultat trojkama. Orlovi su imali i +13, ali je posle nekoliko ishitrenih šuteva usledio neverovatan pad posle kojeg Belgijanci preuzimaju vođstvo  i na kraju dolaze do pobede.

Srbija je u nastavak meča ušla mnogo bolje i koncentrisanije nego što je to bio slučaj u nekim prethodnim duelima. Meč je otvorio Nemanja Bjelica jednim poenom i jednim promašenim bacanjem, da bi potom Vanja Marinković postigao trojku.

Sa druge strane, Belgija se mučila sa poenima u reketu, ali je služio šut za tri poena. Tako, posle perioda u kojem se igralo koš za koš, Srbija je imala zaostatak od dva opena, 21:23, posle prve deonice.

U nastavku, svežinu u igri Srbije doneo je Boriša Simanić koji je vezao pet poena i konačno doneo Srbiji prednost koja jedo sredine deonice "porasla" na 5 poena. Odbrana je odlično funkcionisala, Orlovi su igrali strpljivo, a posle odbrane, Bjelica zakucava za 33:28.

Ipak, vođstvo Srbije je kratko trajalo. Do kraja četvrtine Belgijanci se nisu predavali i ponovo su pronalazili načine da dođu do poena, pa se na poluvreme otišlo sa 38:38.

I u nastavku, viđena je slična slika. Belgijanci su "mučili" Srbiju na svaki mogući način i bili u potpunom egalu. Sredinom ovog perioda, u nekoliko navrata Dangubić igra odličnu odbranu, a posle ukradene lopte Marinkovića i poena sa slobodnih bacanja Srbija dolazi do 49:43. Gosti su konstantno pratili ritam Orlova, ali Avramović prodorima i trojkom vraća prednost Srbiji na 54:48.

Plej Srbije potpuno se razigrao u ovom periodu, pa je u nekoliko navrata pronalazio odlična rešenja u napadu za 60:53. Od tog momenta, viđena je potpuno drugačija slika izabranika Svetislava Pešića na terenu.

Todorović trojkom donosi +10 Srbiji na startu 4. četvrtine. Srbija je u jednom momentu imala i +13. Ali, Orlovi su se preterano oslonili za šut za tri poena. Umesto ubedljivog trijumfa, neshvatljiv pad potpuno je omeo srpske košarkaše. Posle nekoliko ishitrenih šuteva Belgijanci se vraćaju serijom 11:0 i unose dodatnu neizvesnost u meč. Na dva minuta do kraja, posle bacanja, Belgija dolazi do vođstva 72:71.

Poenima Jaramaza Srbija na 40 sekundi do kraja vodi 73:72. Ali, Belgijanci postižu koš, a Srbija ne koristi poslednji napad za šokantan poraz posle kojeg je i Mundobasket doveden u pitanje.

U timu Srbije, najefikasnije je bio Marinković sa 14 poena, pratio ga je Bjelica sa 12, a Avramović je postigao 11. Kod gostiju Bako je postigao 17 poena, Lekont i Obasohan po 16.

Srbija je posle ovog poraza zauzela 3. mesto u grupi iza Letonije i Belgije, a u narednu fazu, u kojoj se ukrštamo sa grupom u kojoj su Grčka, Turska i Velika Britanija, prenosimo samo jednu pobedu.

Video: Pešić surovo iskren nakon poraza od Belgije: Nismo najbolji na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbgg

    4. jul 2022 | 19:58

    Auuuu gde ode nasa kosarka i auuuu gde je nasa tv sa prenosom ....

  • nibrS

    4. jul 2022 | 20:54

    Napredujemo kao vojska od onog glumca u Ukrajini ... Bruka !

  • D. M.

    4. jul 2022 | 20:54

    Ovaj senilni penzioner ne može da trenira ni Malu Moštanicu! Jedini košarkaš( Avramović) koji je koliko toliko organizovao naše napade, poslednjih pet minuta na klupi, a petorka koja je proćerdala desetak poena razlike svo vreme na parketu! Ovaj penzos zaboravio da ima pravo da nešto promeni, tj da nekog igrača zameni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA