≫ 

Italijani brzo preboleli poraz od Srbije i lako dobili Češku: Azurima pripalo 3. mesto u Nemačkoj

Poprilično rutinska utakmica ove ekipe

  • 0
Košarkaška reprezemntacija Srbija - Italija Foto: MN Press

Košarkaši Italije uspeli su da se domognu trećeg mesta na Superkupu u Hamburgu, gde su bili bolji od Češke sa 96:80. Azuri su u ovoj utakmici bili nošeni sjajnom igrom Nika Maniona koji je postigao 20 poena, ali i podelio pet asistencija.

Veliku bitku je vodila Italija i sa Srbijom u polufinalu, kada su ih Orlovi slomili tek u poslednjoj četvrtini i tako i zakazali svoj finalni meč protiv Nemačke.

Češka je prethodno poražena od Nemačke, a sada bez najboljeg igrača, Tomaša Satoranskog, nije uspela ni da pruži nikakav otpor veoma raspoloženoj igri Italijana. Takođe, za Azure je igrao i Danilo Galinari koji je postigao samo dva poena za 15 minuta.

Najraspoloženiji kod Italijana u ovoj utakmici bio je Niko Manion sa 20 poena, osim njega je sjajan bio i Simone Fontekio koji je imao samo dva manje, dok je odličan bio i Stefano Tonut sa 14 koševa. Oslabljeni Česi su parirali do određenog dela meča, vođeni Janom Veselim sa 17 poena, ali to je bilo sve od njih.

Podsetimo, finale ovog turnira je na programu od 18 časova i 30 minuta, kada će igrati Srbija i Nemačka, a vi tekstualni prenos tog meča možete pratiti uživo putem OVOG linka.

Video: Pešić jasan o ulogama u reprezentaciji: Moraće da se zna ko kosi, a ko vodu nosi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA