≫ 

"Prvih 20 minuta su recept kako treba da igramo na Eurobasketu": Pešić odahnuo posle dramatičnog trijumfa

Selektor je video uglavnom pozitivne stvari u pobedi protiv Turske

  • 7

Košarkaši Srbije ostvarili su više nego važnu pobedu u dvorani "Sinan Erdem" posle ogromne drame u finišu meča sa Turskom, iako smo na poluvremenu imali dvocifrenu prednost koja je sezala i preko 20 poena - 72:79.

Ipak, trijumf je ono što se piše i on je doprineo tome da sada delimo treće mesto na tabeli sa skorom 3-3 sa Belgijancima, koji ipak imaju bolji međusobni skor zbog onih poraza iz prve faze kvalifikacija. San o odlasku na SP je sada dosta realniji.

Selektor Svetislav Pešić, logično, bio je vrlo, vrlo zadovoljan pobedom, istakavši da je prvih 20 minuta recept kako treba da igramo na Eurobasketu.

- Pre svega, svaka čast mom timu, vrlo važna utakmica za nas, kako smo mi igrali, pogotovo prvih 20 minuta. To je recept kako treba da igramo na Evropskom prvenstvu. Odlična odbrana, najbolja do sada i vrlo smo bili pametni u napadu, ali ovo nije bilo iznenađenje za mene. Znam da imamo talenta u napadu i moramo da to ponovimo u sledećim utakmicama. Narednih 20 minuta, razlog zbog kojeg smo izgubili ritam je turski tim, igrali su agresivno, na granici faula. Ovo je razlog zbog kojeg smo izgubili kontrolu. Možda to nije to ni loše, na kraju što je Kuridža rekao, važno je da smo se vratili, da smo pokazali ne samo karakter i pobednički mentalitet, znali smo u poslednjih pet minuta što želimo da igramo, to su pozitivne stvari.

Sa druge strane, i Marko Jagodić-Kuridža nije imao mnogo čega da zameri svojoj ekipi.

- Imali smo perfektno prvo poluvreme. Na odmoru smo znali da će biti teško nastaviti tako, oni su se vratili u utakmicu, ali smo na kraju ipak mi bili ti koji su pokazali karakter i dobili. To je vrlo važno, bitna nam je ovo bila utakmica i zbog toga smo jako srećni - rekao je Marko Jagodić-Kuridža.

Video: Zagrevanje Srbije u Turskoj pred punim tribinama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooooo

    28. avgust 2022 | 22:08

    Pešiću ti si selektor pripremi ekipu za 40 minuta krvave borbe. Košarka se ne igra 20 minuta košarka se ne igra fair-play košarka se ne igra ko je bolji na terenu to pokaži

  • Sharac

    28. avgust 2022 | 22:44

    Da sam ja selektor, ja bih igracima rekao na poluvremenu da je 0:0. I da Srbija ide dalje jedino ako se odvoji 10+ u drugom poluvremenu od tih 0:0. Kolektivno nesvjesno unistilo je nase psihicki nestabilne igrace na celu sa Micicem.

  • Lazar

    28. avgust 2022 | 22:02

    Jel se zna za Bjelicu dali će igrati?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA