≫ 

"Osećam se sjajno, ovo je specijalna pobeda": Trener Albe prezadovoljan posle trijumfa nad Partizanom

Sve je bilo onako kako je zamislio Gonzalez

  • 0
KK Alba - KK Partizan Foto: MN Press

Izrael Gonzalez je nastavio gde je stao minule sezone u kojoj je preuzeo trenerske komande u Albi od svog mentora Aita Garsije Renesesa. Gotovo do perfekcije je doterao igru nemačkog evroligaša što su na svojoj koži najbolje osetili košarkaši Partizana.

Strateg berlinskog sastava nadmudrio je Željka Obradovića u svim elementima košarkaške igre, Alba je odigrala u prepoznatljivom ritmu, timski i nikako drugačije od početka do samog kraja, pa je i rezultat, ubedljiv u korist Albe, logična posledica takvog odnosa snaga.

- Osećam se sjajno, zaista, osećaj je specijalan, posebno način na koji smo igrali večeras, kako se lopta kretala. Igrali smo kao jako dobar tim. Srećan sam zbog igrača - izjavio je Španac posle velike pobede nad beogradskim timom.

Izrael Gonzalez Foto: MN Press

Alba je sve vreme kontrolisala napadački ritam timskom igrom iz koje se izrodilo čak 31 asistencija, naspram 14, koliko je imao Partizan.

Gonzalez je konstatovao da je toliki broj produktivnih dodavanja rezultat sjajnog protoka lopte.

-  Taj broj asistencija je veoma dobar, ali to nije bila najvažnija stavar. Najvažnija stvar je da se lopta kretala u napadu sve vreme, to je i razlog što smo imali toliki broj asistencija na kraju. Protok lopte je mnogo važniji od asistencije. Ponekad dodate loptu kako treba, nekad ne, ali jako mi se dopalo kako je moj tim odigrao danas - sa zadovoljstvom je konstatovao Gonzalez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA