Evroliga pred bogatom ponudom: Šeici iz Emirata nude basnoslovan novac, ali imaju i nekoliko uslova

Videćemo da li će predlog biti prihvaćen, što bi dovelo do potresa u evropskoj košarci

  • 4
Srbija - Grčka, Košarka Foto: Nikola Tomić

Evropska klupska košarka je na raskrsnici. Više ne treba kriti da novac diktira stanje u mnogim timovima, samim tim i rezultate, zbog čega najnovija bogata ponuda koja stiže sa adrese Ujedinjenih Arapskih Emirata stavlja čelnike Evrolige pred važnu odluku.

Naime, italijanska Gazeta navodi kako bi u ovo takmičenje uskoro mogao da uđe veliki priliv novca, pošto su šeici iz kompanije "Emirejts" zainteresovani da ulože u evropsku takmičenju, odnosno u Evroligu.

Oni su spremni da postanu glavni sponzor Evrolige i da tako ponude čak 50 do 60 miliona evra godišnje, što je mnogo puta više od trenutnog ugovora koji takmičenje ima sa "Turkiš Erlajnsom" koji iznosi 10 miliona evra po sezoni.

Samim tim, pet ili šest puta više novca uticalo bi izvesno na povećanje budžeta klubova, a sve ovo će se razmatrati u Dubaiju na zasebnom sastanku. Pored Dejana Bodiroge i njegovog saradnika Glikmana, ovom skupu prisustvovaće i vlasnici Evrolige, odnosno 13 klubova sa "A" licencom.

Ako do dogovora dođe, arapski vlasnici očekuju i neke stvari zauzvrat, pa tako se očekuje da bi jedan klub iz Dubaija mogao da zaigra u elitnom takmičenju, a traži se da se Fajnal for ovog takmičenja tri godine igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prema pisanju grčkog portala "SDNA".

Da li je evropska košarka spremna na tako nešto, pitanje je, a isto tako je pitanje kako će sve uticati na Partizan i Zvezdu, koji ove godine posle dugo vremena zajedno nastupaju u Evroligi.

Video: Petrušev o novoj poziciji koju igra u Zvezdi: Nikad u karijeri nisam igrao to

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .....👀

    10. oktobar 2022 | 22:49

    U LŠ napustiti ugasiti abu raditi na izgradnji nase lige iz korena i ponovo praviti igrace....al od svega klubovi i drzava da profitiraju menadzerima kretanje na minimum svesti zakonom🙃😉.....puno para brate moj a nwce ni u top 10 ući ni jedni ni drugi puno stranaca ....nemaju oni ono nase ....ono danilovicevo gurovicevo ...onaj bezobrazluk srce m**a ....

  • Marko

    10. oktobar 2022 | 22:43

    Odmah da se prihvati

  • Vitez Koja

    11. oktobar 2022 | 22:52

    Od kada je krenula Evroliga ne postoji više prvak Evrope, već imamo prvaka Evrolige.Mi imamo sreće jer smo uspeli nekako da se nađemo u tom društvu, pa opstajemo i to liči na nešto.Inače one zemlje, odnosno klubovi iz tih zemalja koje nemaju nikakve šanse da se nađu u EL propadaju sve više i sve više se pravi razlika između kvaliteta klubova koji učestvuju u EL i koji ne učestvuju.U početku sam bio protiv ABA lige, ali od kada imamo 5 predstavnika u prvoj i 5 u drugoj ABA to i nije tako loše zbog kvaliteta i više novca koji se može zaraditi i nama znači jer to dobro koristimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA