Evroliga pred bogatom ponudom: Šeici iz Emirata nude basnoslovan novac, ali imaju i nekoliko uslova

Videćemo da li će predlog biti prihvaćen, što bi dovelo do potresa u evropskoj košarci

Komentari

  • Vitez Koja

    11. oktobar 2022 | 22:52

    Od kada je krenula Evroliga ne postoji više prvak Evrope, već imamo prvaka Evrolige.Mi imamo sreće jer smo uspeli nekako da se nađemo u tom društvu, pa opstajemo i to liči na nešto.Inače one zemlje, odnosno klubovi iz tih zemalja koje nemaju nikakve šanse da se nađu u EL propadaju sve više i sve više se pravi razlika između kvaliteta klubova koji učestvuju u EL i koji ne učestvuju.U početku sam bio protiv ABA lige, ali od kada imamo 5 predstavnika u prvoj i 5 u drugoj ABA to i nije tako loše zbog kvaliteta i više novca koji se može zaraditi i nama znači jer to dobro koristimo.

  • .....👀

    10. oktobar 2022 | 22:49

    U LŠ napustiti ugasiti abu raditi na izgradnji nase lige iz korena i ponovo praviti igrace....al od svega klubovi i drzava da profitiraju menadzerima kretanje na minimum svesti zakonom🙃😉.....puno para brate moj a nwce ni u top 10 ući ni jedni ni drugi puno stranaca ....nemaju oni ono nase ....ono danilovicevo gurovicevo ...onaj bezobrazluk srce m**a ....

    • 11. oktobar 2022 | 16:23

      Ccc

      @.....👀

      Brate moj sve to lepo zvuči ali prva stvar koju ne mozes promeniti je to ograničavanje menadzera tj. agenata. Ugovor sklapaju igrac i agent i tu drzava ne moze nista. Mozda bi moglo da se reguliše nesto tipa da nemoze igrac do osamnaeste godine da ima menadzera ali opet bi tu roditelji sklapali ugovore sa istim i bilo bi još gore. Da zabranis odlazak pre osamnaeste u inostranstvo opet nemozes jer krsis prava slobode kretanja i izbora. Druga stvar ako napustis EL gubis popularnost i ovo malo mladih sto imas u KKCZ I KKP nece hteti da dodju u iste vec ce bezati preko mnogo ranije. Izlaskom iz ABA lige gubis prohodnost do EL i EC i imas isti scenario. PRVO ŠTA TREBA PROMENITI JE UKIDANJE OGRANIČENJA BROJA EKIPA IZ JEDNE ZEMLJE U ABA LIGI. Pa bi onda po rezultatima za koju godinu bilo osam srpskih klubova i kvalitet bi samo rastao. Druga stvar je katastrofalna struka u našoj zemlji oni sto valjaju odu preko (bolje mu je za 5 hiljada evra raditi u kini nego ovde za neku bedu uz to niko ne priznaje njegov rad vec zasluge uzimaju samo treneri prvih timova) a ostaju ovde da rade sa decom ljudi bez licenci koji unistavaju talente zarad 30000 u nekim takozvanim skolama kosarke (gde je bitan samo broj da stovise dece dodje da trenira kako bi se uzelo sto vise clanarina [pogotovo po unutrasnjosti]) Rešenje za ovo postoji - potpuna rekonstrukcija sistema fizickog obrazovanja u skolama. Gde jos u osnovnoj skoli recimo od prvog do cetvrtog razreda napraviti sportske timove pa umesto 4-5 nastavnika fizickog koji dodju i djaciima bace loptu i sednu sastrane zapale cigaru ili jos gore odu kod domara da popiju po koju, imaces kvalifikovane trenere koji ce da rade sa decom pa kad mu jos na platu dodas bonus od uspeha u takmicenju neces imati situaciju da se netalentovani vuku na sport za koji nisu vec ce se kvalitet grupisati na kossrku, odbojku, fudbal... plus daš skolama nagrade od takmičenja. isto napravis u srednjim školama gde ce se škole otimati za decu i placati stipendije talentima iz osnovnih skola tada ce svi profitirati iz sporta. Jedino sto ce tada morati da se ukinu mladje selekcije u klubovima.

  • Marko

    10. oktobar 2022 | 22:43

    Odmah da se prihvati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA