≫ 

Neverovatni Luka: Dončić uradio nešto što niko nije još od Majkla Džordana!

Neverovatna je zvezda Dalasa

  • 1
Luka Dončić, Dalas Maveriks, Golden Stejt Voriors Foto: AP/Tanjug

Košarkaš Dalasa Luka Dončić istakao se kao prvi čovek koji je posle legendarnog Majkla Džordana iz sezone 1986/87. otvorio sa šest utakmica sa 30 poena i više jer je bio ubedljivo najefikasniji u susretu i pobedi nad Orlandom 114:105.

Rekordi se samo nižu za slovenačkog reprezentativca, a sada je sa čak 44 poena odveo Maverikse do trijumfa nad Medžikom (15/17 za dva, 2/9 za tri i 8/14 sa slobodnih bacanja). On je dodao i tri skoka i pet asistencija.

Njemu se pridružio Tim Hardavej sa 21 poenom i 33 odsto šuta za tri poena, dok su na drugoj strani uočljivi bili Paolo Bankero sa 18 poena i Bol Bol sa 16 poena i 11 uhvaćenih lopti.

U ostalim utakmicama koje su igrane tokom noći, Finiks je nastavio seriju pobeda i tako izbio na čelo konferencije pobedom nad Hjustonom 124:109, a San Antonio je bio uspešan na svom terenu protiv Minesote 107:98.

U spektaklu večeri, Nikola Jokić i njegov Denver poraženi su u Los Anđelesu od Lejkersa kojima je to bio ujedno i prvi trijumf u sezoni.

Video: Ovu su svi najbolji potezi kojima je Jokić uništio Golden Stejt

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedan je Majkl

    1. novembar 2022 | 08:01

    Neverovatan je i Vesbruk bio, sva ta silna statistika bila je na njegovoj strani. I gde sada igra i kako, i koliko je titula osvojio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA