Obradović zagrmeo iz Atine: "Najbolji igrači moraju da budu sa reprezentacijom"

Trener Partizana potvrdio je da će protiv Olimpijakosa biti oslabljen i bez tri reprezentativca Srbije

  • 10
KK Partizan, Željko Obradović Foto: Youtube - PAO BC - Printscreen

Trener Partizana Željko Obradović rekao je posle velike pobede njegovog tima u Atini protiv Panatinaikosa od 91:89, da je u OAKA areni viđena lepa utakmica i da su viđena dva različita poluvremena.

- Mislim da je ovo bila dobra utakmica, očigledno je da svi razumeju da smo odigrali dva različita poluvremena. U prvom smo igrali odlično, bili smo pažljivi, donosili važne odluke ispravno, a u drugom smo igrali drugačije, jer je PAO tim koji se bori do kraja. To se i desilo, izgubili smo neke lopte i oni su se vratili. Sve je rešeno u poslednjim momentima, minutima ili sekundama, tada smo doneli neke dobre odluke u napadu i zato smo pobedili. Čestitke igračima na pobedi, ali i Panatinaikosu, jer mislim da je ovo bila lepa utakmica.

Navijači Panatinaikosa su dali vetar u leđa svom timu u drugom poluvremenu, a Obradović je istakao da su igrači kao i uvek crpeli energiju sa tribina.

- Svaka utakmica u Evroligi je teška. Morate da budete koncentrisani 40 minuta i da igrate dobro. Očigledno je da su igrači Panatinaikosa crpeli energiju od navijača, kao i uvek, to je normalno. Ovo je bila jako teška utakmica.

Novinari u Atini su pitali Obradovića i o narednoj utakmici protiv Olimpijakosa, gde on neće imati na raspolaganju Danila Anđušića, Uroša Trifunovića i Balšu Koprivicu, koji će biti sa reprezentacijom Srbije.

- Oni će igrati za nacionalni tim. Igraću sa osam ili devet igrača da se pripremim za Olimpijakos. Prvo ćemo se pripremati za regionalnu ligu, tako je, kako je, razumemo da je važno za reprezentaciju. Nadam se da će početi da razgovaraju o ovome, da u budućnosti nećemo imati problema sa ovim. Najbolji igrači moraju da budu sa reprezentacijom - istakao je Obradović.

Na kraju je upitan i o atmosferi u OAKA areni i srdačnom dočeku od strane navijača Panatinaikosa.

- Za mene je uvek posebno da se vratim u "OAKA Arenu". Hvala navijačima kako su me dočekali i svima u klubu. Hvala na tome. Ovo je početak sezone, znate, nije lako kada imate novi tim, roster, igrače, za bilo koga. Imali smo i mi probleme sa povređenim igračima, svaki tim ima probleme, odigrali smo samo šest utakmica, tu je još 28. Biće tu još dosta mečeva da bi se razumelo kako će se sve odvijati - zaključio je Obradović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Краљево

    3. novembar 2022 | 23:21

    Koja tri najbolja reprezetantivca??? Pa ta tojica daju 10 kosa po utakmici. Sve nam stranci igraju. Sve nam unisteno radi para. Sport, zdravstvo, sudstvo SVE SVE.

  • Dragan

    3. novembar 2022 | 23:44

    Pa ti nemaš domaće igrače..

  • Lakirana cipelica

    3. novembar 2022 | 23:59

    Bravo ŽOC 👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA