Meč iz Atine dobija treće poluvreme: Panatinaikos se žali Evroligi posle poraza od Partizana

Nezadovoljni su u grčkom timu odlukama sudijske trojke

  • 37
KK Partizan - KK PAO Foto: MN Press

Košarkaši Partizana dobili su Panatinaikos u Atini (91:89) u okviru šestog kola Evrolige, ali u grčkom timu "grme" posle ovog susreta i smatraju da su žestoko oštećeni, pa će pravdu potražiti pred čelnicima elitnog takmičenja.

Naime, prema pisanju grčkog portala SDNA, Panatinaikos će uložiti žalbu na konačan rezultat utakmice zbog sudijskih odluka koje su, prema njihovom mišljenju, direktno uticale na konačan ishod meča.

- Oni koji su gledali utakmicu, mogli su da donesu zaključke. Ljudi su bili besni, videli ste to. Moramo da budemo oprezni oko toga šta govorimo - rekao je Dimitris Kontos, šef PR službe Panatinaikosa.

Dodaje da će klub uraditi sve da se na legalan način izbori za pravičan rezultat. Teško je za očekivati da će doći do korekcija ili ponavljanja meča, ali se možda mogu očekivati kazne za sudije.

- Panatinaikos će uraditi sve u ljudskoj moći da se pozabavi ovom situacijom, koja nas inače prati dosta dugo. Bićemo ujedinjeni dok se borimo sa ovakvim stvarima - poručuju iz Atine.

Ono što Zeleni naročito uzimaju za zlo sudijskoj trojci jeste detalj iz poslednje četvrtine kada je Dvejn Bejkon išao na zakucavanje preko Dantea Egzuma, koje je promašio, ali je pritom postojao kontakt koji sudije nisu okarakterisale kao prekršaj. Lopta je otišla u aut, posed je dodeljen Partizanu, a trener Dejan Radonjić je zbog protesta dobio tehničku grešku.

Sudije koje su delile pravdu na ovoj utakmici su Migel Anhel Perez iz Španije, Fernando Roka iz Portugala i Šaulijus Račis iz Litvanije.

Video: Za mene to nije pritisak, možemo u Top 8 Evrolige: Tristan Vukčević zapalio Grobare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nix

    4. novembar 2022 | 01:07

    Ako tako i treba. Da isprave rezultat na +10 za Partizan. Kad je Lessort dobio licnu za cistu rampu i kad su vam poklonili loptu nakon sto ste promasili ceo kos odlicno ti je bilo sudjenje. E moj Radonja otide ti iz zvezde, al zvezda iz tebe jok.

  • Igor

    4. novembar 2022 | 01:07

    Ne ljutite se. Dobićete opet Zvezdu. 😁

  • Srky

    4. novembar 2022 | 00:56

    Plači radonja plači, kad je to rađeno protivnicima i to u finalnoj seriji Aba lige onda je to sve bilo lepo i uz osmeh preko medija propraceno a sad kad boli onda smeta. Sto bi rekli ovi tvoji ko gubi ima pravo da se ljuti. Uzvratio ti Zoc sa kamatom i to u najbitnijim trenutcima kad je pitanje opstati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA