≫ 

"Videćemo šta ćemo dalje..:": Vladimir Jovanović zagonetan posle šokantnog poraza od Zadra

Da li ovo nagoveštava moguće promene u timu?

  • 48
Vladimir Jovanović Foto: KK Igokea - ABA liga - Youtube - Printscreen

Košarkaši Crvene zvezde su pretrpeli šokantan poraz u Pioniru od Zadra u okviru 6. kola ABA lige, gde je hrvatska ekipa slavila u srpskoj prestonici sa 98:96, čime su naneli crveno-belima prvi poraz u ovogodišnjem izdanju Regionalne lige.

Posle meča je i trener crveno-belih, Vladimir Jovanović izneo njegove impresije o tome šta je zapravo krenulo loše po njegov tim i koji su uzroci poraza.

- Čestitam Zadru, došli su bez Luke Božića i pomislili smo da će da se predaju. Krenuli smo utakmicu u tom stilu, mekano, bez koncetnracije. Nismo našli rešenja na mečap i takvu odbranu, šutirali sm odosta za tri poena. Nismo imali energiju da trčimo nazad, da branimo, napadali su nas u leđa celu utakmicu i pravili su nam probleme. Težak poraz na domaćem terenu, neočekivan, i za dobru analizu i da vidimo šta ćemo dalje - započeo je trener Zvezde svoje izlaganje, koji je potom otkrio da će Dobrić i Mitrović otići na okupljanje reprezentacije.

- Zna se da će Dobrić i Mitrović da budu od večeras sa reprezentacijom, kadrovska situacija je takva, Marković nije mogao da igra ovu utakmicu, imao je problem. Imamo nekih kadrovskih problema, ali to nije izgovor za ovo večeras. Za narednu utakmicu ćemo videti šta ćemo i kako ćemo igrati.

Vladimir Jovanović je takođe ukazao i na to da je ekipa loše pripremila utakmicu, odnonso, da su igrači imali jači i bolji trening nego što su odigrali ovaj meč.

- Ja o tome upravo i pričam, trener je kriv za ovakvo izdanje ekipe i za ovakvu energiju, ja prihvatam na sebe ono što je evidentno je da ste vi u pravu kako smo izašli na teren. Priprema utakmice je bila takva da smo odradili trening tri puta jači nego današnja utakmica, e zašto nismo to i danas, to je za analizu, to je ono što je na meni.

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Imao je Jovanović reči kritike i na račun Dalibora Ilića, košarkaša koji se tek vratio iz povrede, a koji nije prikazao dobru energiju.

- On je dečko koji se vratio iz povrede, dobro je trenirao, igrao je 10 minuta u kontinuitetu, ideja je bila da ga vraćamo u takmičarsku formu i da ga uključimo u rotaciju, ono čime nisam zadovoljan je to da kao mlad igr mora da igra s boljom energijom i koncentadcijom, on to može da uradi, nije on jedini i ostatak ekipe je bio takav. Loše je što se uklopio u takvu igru. Ti mlađi igrači treba da tom nekom velikom energijom "zaraze" i ove iskusnije. Ali je bilo obrnuto.

Za kraj, Jovanović je rekao da je optimista i da je ovaj meč pokazao velike nedostatke.

- Videćemo, ja sam uvek optimista po prirodi, večeras ništa nije pozitivno u ovom porazu, ne bi bilo ni da smo ubacili šut i pobedili, ono što nije dobro treba da ispravljamo i to je to.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA