≫ 

Papapetru se žalio Grcima: "Partizan zabranio igračima da igraju za reprezentaciju, pustio samo Srbe"

Krilni centar neće moći da pomogne svom nacionalnom timu u kvalifikacijama za Mundobasket

  • 4
KK Partizan - KK Olimpijakos Foto: MN Press

Košarkaš Partizana Janis Papapetru izjavio je da nije dobio dozvolu kluba da obuče dres nacionalnog tima u kvalifikacijama za Mundobasket.

Ekipa koju sa klupe predvodi iskusni Dimitris Itudis u petak igra sa selekcijom Letonije, a u ponedeljak je očekuje meč sa sa Belgijom. Ipak, Grčka neće moći da računa na iskusnog krilnog centra, koji je poznat po fenomenalnoj igri u defanzivi.

Papapetru je nakon poraza od Olimpijakosa (87:58) izjavio da je Partizan jedino srpskim igračima dozvolio da nastupe za nacionalni tim.

- Nažalost, neću biti u reprezentaciji. Odluka kluba je da ne idemo na reprezentativna takmičenja, osim srpskih igrača. To je nešto o čemu ne možemo da zauzmemo stav. Teško je, voleo bih da su stvari drugačije. Nadam se da će reprezentacija dobro proći i da ćemo se zvanično plasirati na prvenstvo sveta - rekao je Papapetru.

Podsećamo, Grčka je smeštena u grupi I, zajedno sa Srbijom, Turskom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom. Ekipa Dimitrisa Itudisa trenutno zauzima drugu poziciju u grupi, sa četiri pobede, dok jednu više ima Letonija na prvom mestu.

Interesantno je i da je selektor Grčke Dimitris Itudis inače i kum Željka Obradovića, a pitanje je da li bi ova odluka mogla da poremeti kumovske odnose.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xaxa

    11. novembar 2022 | 16:08

    Pustio je Trifunovica koji je igrao u EL ukupno 0 minuta do sad i onda jos imaju obraza da pricaju nesto o Nedovicu. Kad pustate Papapetrua, Puntera i ostale onda cemo i mi Nedovica. Dobric i Mitrovic su milion puta bitniji igraci od Trife i ostalih boranija koje je Zeljko pustio

  • Toxi

    11. novembar 2022 | 16:00

    Pustio je samo one igrače za koje nema minutaža u EL i ABA Ligi, redno je da i oni provedu neki minut na parketu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA