≫ 

Monstruozna partija Džoela Embida, rekord karijere, jedna od najboljih individualnih predstava svih vremena!

Centar Filadelfije meč protiv Jute završio sa 59 poena, 11 skokova, 8 asistencija i 7 blokada

  • 0
džoel embid Foto: Tanjug/Ap

Navijači koji su noćas prisustvovali utakmici Filadelfije i Jute svedočili su istorijskom trenutku. Jednu od najboljih individualnih partija odigrao je centar Seventisiksersa Džoel Embid, za pamćenje, svakako jednu od onih koja će biti zapisana u almanahe najjače lige sveta.

Filadelfija je pobedila 105:98, a Embid je, verovali ili ne, utakmicu završio sa 59 poena (lični rekord karijere), 11 skokova, 8 asistencija i 7 blokada!

Možda još spektakularnije zvuči podatak da je u poslednjoj četvrtini postigao 26 od ukupno 27 poena svog tima i doneo mu pobedu kojom je zaokružio najbolje veče karijere.

Za nevericu je i sledeći podatak u vezi sa Embiom i njegovim neverovatnim izdanjem koji je servirao košarkaškoj publici: samo 24 sata ranije centar Filadelfije ubacio je 42 poena Atlanti što će reći da je za samo dva dana uspeo da postigne neverovtnih 101 poen u dva meča.

Trener domaćeg tima, kao i svi u hali, bio je apsolutno impresioniran onim što je video, opisao je partiju Embida kao jednu od najboljih koji je vieo u svojoj karijeri.

- Nikad nisam video dominantniju utakmicu jednog igrača i kada je reč o napadu i odbrani - rekao je Rivers.

- Moji saigrači su znali ko ima "vruću ruku" večeras i samo su me hranili loptama - bili su prvi utisci junaka utakmice, zvezde NBA prethodne noći koja je iznedrila još jednu spektakularnu individualnu predstavu, ali u Ohaju, gde je Garland sa 51 poenom činio čuda.

Malo je, naravno, ovakvih partija bilo u istoriji bilo kog kluba, ali Filadelfija je mesto gde su stvarane legende pa je Embidov učinak tek peti najbolji od osnivanja Seventisiksersa. Jasno, sve moguće poenterske rekorde u tom klubu drži nezaboravni Vilt Čembrlejn, čovek koji je tri puta beležio preko 60 poena i po tome je neprevaziđena figura u Fili. Na toj listi je i Alan Ajverson kome je jednom pošlo za rukom da ubaci 60 poena.

džoel embid Foto: Tanjug/Ap

Veliek reči za njih dvojicu imao je čovek koji kreira novu istoriju sa ekipom.

- To su dve legende koje ja mnogo šuštujem i znači mi što sam u njihovom društvu. Ipak, ispred mene je još dug put - rekao je Embid o Čembrlejnu i Ajversonu.

Što se same utakmice sa Jutom tiče, Embid je većinu poena, čak 20, ubacio sa linije penala odakle je imao 24 pokušaja. Iz igre je ukupno šutirao 19/28, trojke 1/5, pa sa takvim brojkama gosti nisu imali neke velike šanse, niti defanzivni odgovor na ovakvu predstavu i uraan koji ih je snašao.

Kod gostiju Bizli je "sa klupe" bio najefikasniji sa 18 poena. Markanen je doneo 15 poena Džezerima, Olinjik 14.

Rezultati

Klivlend - Minesota 124:129

Vašington - Memfis 102:92

Filadelfija - Juta 105:98

Čikago - Denver 103:126

Sakramento - Golden Stejt 122:115

Los Anđeles Lejkers - Bruklin 116:103

Пласман обезедио Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA