≫ 

Ataman "udario" na Pešića: "Uopšte nije bio fer, ne znam šta se buni, verovatno ima pritisak zbog Evrobasketa"

Selektor Turske "varničio" na konferenciji za medije

  • 9

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Tursku u dramatičnoj završnici, gde je Skoti Vilbekin promašio šut za trijumf u poslednjoj sekundi - 77:76.

Naravno, zbog toga Ergin Ataman nije mogao da bude nimalo zadovoljan na konferenciji za medije, istakavši prvo da sudije, prema njegovom mišljenju, nisu odradile svoj deo posla.

- Naravno, ovo je bila teška utakmica. Ali moram da kažem da sam ponosan na moje mlade igrače, ovaj nacionalni tim, koji je dao takvu borbu do poslednjeg promašenog šuta. Bila je ovo sjajna šuta. Igrali smo sjajnu odbranu ceo meč, imali smo par izgubljenih lopti posle kojih je Srbija našla 14 poena. To pokazuje da je Srbija igrala veoma agresivno. Za mene to nije normalno da Srbija ima 24 bacanja, a da mi imamo 17, a Srbija je igrala agresivno. Ovaj nivo košarke, počev od Evrobasketa, pa do Svetskog prvenstva, sudijske odluke su tu... Ali da imate 24 bacanja. Čestitke Ristiću, on je postigao šuteve karijere, 4/4 je dao tada, svaka mu čast na tome - rekao je Ataman.

A onda je "udario" i na selektora Srbije Svetislava Pešića, istakavši da je mnogo ljut zbog njegove reakcije u trećoj četvrtini.

- Rekao sam da nije dopušteno da se treneri svađaju. Rekao sam sudijama da je bio nesportski faul, a Pešić je počeo da priča sa mnom, da se buni, što nije fer. Ne znam kakvu vrstu pritiska je on imao na ovoj utakmici nakon što je poražen na Evrobasketu, ali nije fer na ovom nivou da mi se on tu buni. Ja sa njim nisam pričao, nego na sudijama. Ljut sam na njega, veliki mi je prijatelj, ali je to uradio zbog pritiska na Evrobasketu. 

Video: Erupcija u Pioniru posle promašaja Turaka: Srbija na korak od Mundobasketa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    14. novembar 2022 | 23:02

    Taj ataman je toliko loš čovek

  • Ivan

    15. novembar 2022 | 01:23

    Ergine hvala ti u ime svih Srba sto nisi trosio Vasu na ovoj utakmici, bice daleko znacajnijih utakmica na Svetskom prvenstvu.

  • Ivan

    15. novembar 2022 | 01:20

    Jedino sto je tacno je da Pesic ima pritisak zbog Eurobasketa, ali on je prvo dozvolio Micicu da dodje, a onda ga je vratio sa aerodroma, a sada se pravi lud, njegovo legitimno pravo je da ne pusti igraca iz svog tima, ali ne i da laze u vezi toga. Drugo da je Turska danas pobedila bila bi to velika nepravda jer nisu bili bolji, Mitrovica igrac Turske udara po ruci ispod kosa u nasem poslednjem napadu sudije nista ne sviraju, napad pre toga Guduric udara cistu rampu Vilbekinu sudije sviraju nepostojeci faul i uz Boziju pomoc Vilbekin promasuje oba slobodna bacanja, sto mu se u karijeri nije dogodilo, sudije dosudjuju nama dva namerna faula, Turskoj nijedan, i da drago mi je sto je bas Vilbekin tragicar, a Turci ce se uzeleti reprezentativne kosarke, jer je nece videti na velikom takmicenju najmanje do 2025. godine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA