Hrvati su "kraljevi drame": Evo zbog čega im danas neće biti nimalo lako protiv Japanaca

Jure da prekinu seriju koja traje još od 1998. godine

  • 5
Hrvatska - Belgija, Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske danas od 16.00 časova igra za prolazak u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a protivnik će joj biti Japan, koji je na veliko iznenađenje celog sveta završio kao prvi u grupi u kojoj su se još našli Španija i Nemačka.

Mnogi svrstavaju Hrvate za favorite na ovoj utakmici, uzevši u obzir da su se u Rusiji pre četiri godine domogli velikog finala, ali jedna tradicija pokazuje da im možda neće biti nimalo lako danas protriv Samuraja. A ona traje ni manje ni više nego od 1998. godine!

Naime, od tada, pa do danas su sve utakmice Kockastih na Svetskim i Evropskim prvenstvima u nokaut fazi, osim finala pre četiri godine, odlazile u produžetak ili u penale, pa samim tim Hrvati zaslužuju nadimak "kraljevi drame".

Tako je susret na Evropskom prvenstvu 2008. godine protiv Turaka doneo i produžetak i penale (slavila Turska sa 1:3), osam godina kasnije na Evropskom prvenstvu su komšije igrale sa Portugalom i poražene su posle produžetka i gola Kvarežme u 116. minutu, da bi potom "zaređali" na minulom Mundijalu.

Kao što je dobro poznato, prvobitno su uspeli da prebrode Dance posle penala, baš kao i Ruse u četvrtfinalu. Protiv Engleza im je bio dovoljan produžetak, a seriju je "prekinulo" finale sa Francuzima koji su slavili sa 4:2 u regularnom vremenu.

Međutim, odmah su se Hrvati vratili na stare staze na Euru 2020. godine. Novi produžetak, ovoga puta sa Špancima i nezaboravan triler u osmini finala. Posle regularnih 90 minuta bilo je 3:3, da bi u dodatnih 30 minuta Morata i Ojarzabal postigli dva gola za Furiju i poslali je dalje.

Videćemo kakve će sreće Kockasti večeras biti protiv Japanaca...

Video: Ekskluzivno! Pogledajte snimak dolaska Orlova u Beograd, nasmejani su uprkos svemu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    5. decembar 2022 | 09:04

    Mozemo mi njima samo da zavidimo. Jeste da od karaktera nemaju ni k, ali oni ostvaruju svoje ciljeve. Kako u sportskom tako i u političkom smislu.

  • Vapaj

    5. decembar 2022 | 09:27

    Mozak drzave im radi Fudbal za klasu iznad naseg.... Celu obalu imaju.... Sta vise reci. Kraj.

  • MVP

    5. decembar 2022 | 14:37

    Napred Japan!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA