Novo istraživanje: Zvezda najviše koristi domaće igrače u Evroligi, evo gde se na toj listi nalazi Partizan

Crno-beli su tek na 13. poziciji

  • 14
KK Crvena zvezda / KK Partizan Foto: MN Press / Nikola Tomić

Velika debata vodi se ove sezone oko nastupa domaćih košarkaša u timovima Zvezde i Partizana. Pojedini navijači smatraju da oni ne dobijaju previše šanse u Evroligi, a statistika je tu da to potvrdi ili opovrgne.

I zapravo, postoji ogromna razlika kada govorimo o Crvenoj zvezdi i Partizanu po ovom parametru. Najnovije istraživanje koje je sproveo novinar Darijus Garulis sa portala Basket News ukazuje da je Zvezda apsolutni lider Evrolige po vremenu koje su domaći igrači (iz Srbije, bez naturalizovanih) proveli na parketu tokom utakmice.

Naime, crveno-beli tokom meča 56,1% vremena igraju sa domaćim igračima, a u dosadašnjem toku takmičenja koristili su njih ukupno devet. Moguće je da vrlo brzo to dođe i do jubilarnih deset ukoliko Dalibor Ilić bude dobio priliku da se predstavi navijačima Zvezde.

Drugoplasirani na listi je Žalgiris iz Kaunasa sa 44,2% vremena, a treći je Asvel sa ravno 44%.

Mnoge interesuje kako na ovoj listi stoji ekipa Partizana. Drugi srpski predstavnik zauzima 13. poziciju sa 10% vremena koje daje domaćim igračima. Među njima su Danilo Anđušić, Tristan Vukčević, Alen Smailagić, Đorđije Jovanović, Uroš Trifunović i Balša Koprivica.

Na začelju ove liste nalazi se Anadolu Efes koji daje samo 3,7% vremena turskim košarkašima u Evroligi.

Video: Rebro mu je slomljeno, očekuje ga duža pauza: Trener Zvezde otkrio koliko će Ivanović biti odsutan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo Zvezda

    6. decembar 2022 | 11:35

    Au koju smo im bol NANELI, sad će rumeni da zapeni jer on je taj koji razvija mlade igrače

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    6. decembar 2022 | 11:37

    Неко промовише наше, изворне вредности, и на тај начин штити интерес СРПСКЕ кошарке, а неко интересе Америке, Израела, Словачке, Габона, Папуа Нове Гвинеје и ко ти зна које све друге државе...

  • H. K. K. partizaи

    6. decembar 2022 | 12:12

    Franjevci su dobili desetine miliona evra u zadnjih nekoliko godina od države i narodnih para i sve to u ,, interesu,, srpske košarke. I.. šta su uradili sa tolikim novcem ? Doveli najskupljeg trenera u Evropi i gomilu preskupi stranaca koji su tu iz ,, ljubavi,, prema klubu... rezultata nema, prošle sezone ni jedan trofej ali im država plaća nezaslužen ulazak u EL. Kad im isteknu milionski ugovori oni će otići a država će nastaviti da sipa para u bure bez dna - sve u interesu srpske košarke ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA