≫ 

Zvezdi istorijski derbi u Evroligi: Trojka Nedovića presudila Partizanu u "grotlu" Arene posle totalne drame

Evropa je videla spektakl Večitih

KK Partizan KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 76:73 u meču 12. kola Evrolige, prvom u istoriji koji je odigran u okviru najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja.

Od početka meča igralo se brzo. Posle uvodnih poena oba tima, i 2:2, usledila je odlična odbrana crno-belih i mini serija od 5:0. Sa druge strane, Zvezda je šutevima za tri pokušavala da anulira prednost domaćih, a umesto toga crno-beli dolaze do vođstva 13:4 sredinom prve deonice.

Zvezda je pokušala preko Nedovića da smanji prednost, a posle novih promašenih šuteva sa distance, usledila je trojka Pantera za 16:4. Do kraja prve deonice potpuno se razigrao Matijas Lesor koji je bio nezaustavljiv i upisao 7 poena i 8 skokova u ovom periodu.

U nastavku Zvezda se, za samo dva minuta, potpuno vratila u meč posle poena Nedovića i serije od 11:2.

Trener crno-belih Željko Obradović tajm-autom je pokušao da prodrma svoje košarkaše. Ipak, Zvezda uspeva da potpuno preokrene i dođe do vođstva 36:31. Duško Ivanović je u samo nekoliko minuta promenio način igre, posebno u odbrani na Lesoru. Francuz je posle 7 poena i 10 skokova, zatvoren, pa ga je Obradović izvukao iz igre. Tako, Do poluvremena, nastavila se odlična igra crveno-belih koji ovaj period završavaju sa 29:13 i ukupno, 40:33 na poluvremenu.

Koliko su crveno-beli odigrali drugačije u odbrani, vidi se i po tome što je Partizan u drugoj deonici upisao samo 3 skoka, dok je u prvoj imao 18. Takođe, ono što je obeležilo igru dva tima u ovom delu meča jeste loš učinak sa linije za tri poena. Partizan je ubacio 1 torjku iz 12 pokušaja, dok je Zvezda postigla 2 trojke iz 10 upućenih šuteva.

U nastavku, Partizan je uspeo da se konsoliduje i ponovo zaigra kao na početku meča. Tako je posle 11:4 i vratio vođstvo 46:44 sredinom treće deonice. Usledio je period u kojem se igralo koš za koš za 54:52 za goste.

Do kraja meča, viđena je nova drama. Partizan je u smao nekoliko minuta, posle niza promašenih šuteva za tri poena, nanizao tri trojke. Posle pogotka Papapetrua na 6 minuta do kraja meča, bilo je 65:62 za crno-bele.

Usledio je period igre u kojem su obe ekipe postizale poene i držale meč u egalu, da bi se razigrao Papapetru, a onda i Panter za 71:65 za Partizan na tri  minuta do kraja meča. Posle tajm-auta, usledili su poeni Hasana Martina, a onda i trojka Vildoze potpuno su vratili Zezdu u meč.

Posle 73:73, Partizan nije iskoristio napad, a onda je Nemanja Nedović pogodio trojku, prvu i jedinu na meču posle 6 promašaja. Ovim poenima, Nedović je rešio meč i doneo Zvezdi pobedu.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Nemanja Nedović sa 20 poena, Luka Vildoza je postigao 14, a Filip Petrušev 10. U timu Partizana istakao se Kevin Panter sa 15 poena, jam Madar je postigao 14, a Papapetru 13.

Video: Željko Obradović otkrio razlog ubedljivog poraza u derbiju: Imali smo probleme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hhahah

    8. decembar 2022 | 22:26

    Kad kazu nije do trenera nego do ekipe???? Ista ekipa . Novi trener. I 8 od 8 pobeda

  • Stvar izbora

    8. decembar 2022 | 22:40

    Grobari sami odaberite ko vas je pobedio,FMP ili Zvezda🤣

  • 534

    8. decembar 2022 | 22:36

    Onaj Obradović crven ko rotkvica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA