≫ 

Filipovski najavio derbi: "Kada se dete rodi u Srbiji, prvo se odredi da li navija za Zvezdu ili Partizan"

Bivši trener Partizana nada se pobedi košarke, bez incidenata

  • 6
sašo filipovski Foto: youtube/ABA

Sve "gori" pred večerašnji večiti derbi, koji će biti istorijski, jer će biti odigran prvi put u Evroligi. Partizan će biti domaćin i pobedom bi mogao da se izjednači sa Crvenom zvezdom na tabeli elitnog takmičenja.

Svaki duel dva velika rivala po običaju donosi dosta toga, a u razgovoru za portal Basketball Sphere, nekadašnji trener Partizana, Sašo Filipovski istakao je kako mu je bilo da se pripremi za svoj prvi susret protiv Zvezde.

- Uprkos tome što se taj meč igrao za vreme korone i što nismo imali podršku navijača, ostao mi je u lepom sećanju. Na kraju smo imali šut za pobedu, ali ga nismo pogodili. U Kupu smo vodili skoro celu utakmicu, pa izgubili u poslednjem minutu. Zašto bih imao loša sećanja na prošlost? Biram lepe momente - rekao je slovenački stručnjak.

Zna se kolika je važnost ovog meča za sve, a Filipovski je simbolično uporedio da svako dete kada se rodi u Srbiji bira da li će biti crno ili crveno-belo.

- Taj meč je zaista poseban, uvek bude velika mobilizacija svih koji vole košarku u Srbiji. Kada se beba rodi u Srbiji, prvo se odredi da li će navijati za Crvenu zvezdu ili Partizan, pa tek onda dobije ime. Zato se ta utakmica razlikuje od svih drugih.

Filipovski ističe da je prednost Partizana domaći teren i motivacija posle prošlog poraza od pre 10 dana, a da je na Zvezdinoj strani samopouzdanje.

- Poslednji poraz će pokrenuti igrače, tu je prednost Partizana. Poraz je jedna od najvećih motivacija. Samopouzdanje je na strani Zvezde - kaže ovaj trener.

Na sve to, želi da ne bude incidenata večeras, pošto će na tribinama posle dužeg vremena biti i gostujućih navijača (ako izuzmemo Kup Radivoja Koraća u Nišu).

- Neka pobedi bolji, bez incidenata i mržnje. Neka sve bude u velikom sportskom duhu, neka pobedi košarka koja spaja.

Video: Jokić kao zver, asistencija mu nedostajala za tripl-dabl: Jedan od boljih prodora krunisan košem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    8. decembar 2022 | 19:03

    Tako je od 1945. Svi koji se osećaju Srbima u svim bivšim republikama u SFRJ su navijali za Zvezdu, oni koji su se osećali Jugoslovenima, Albancima, Crnogorcima su navijali za Partizan. Isto kao i u Hrvatskoj, oni koji su se osećali Hrvatima su navijali za Dinamo, a Jugoslovima za Hajduk. Zvezda je simbol srpstva, kao što je Dinamo simbol hrvatstva, a Hajduk i Partizan su projugoslovenski klubovi iako su Hajduk osnovali Srbi, a Partizan Hrvati.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    8. decembar 2022 | 18:47

    Човек имао пропорционално боље резултате, обзиром колико је он имао буџет, а колико Жоц...боље да им је он остао, да не троше паре узалуд

  • Dule

    8. decembar 2022 | 18:53

    neka djeca iz ljubavi se odlucuju a druge udba ismjerava..tu je razlika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA