“Nije dovoljan jedan Jokić i Micić… Potrebne su mlađe kategorije”: Rebrača o učešću Srbije na Evrobasketu

On se nada da će se o tom pitanju više razgovarati i raditi na poboljšanju

  • 8
Željko Rebrača Foto: Nikola Tomić

Nekada velika legenda jugoslovenske košarke, a danas predsednik KK Vojvodina iz Novog Sada, Željko Rebrača uvek je imao da kaže nešto konstruktivno kada je u pitanju sport pod obručima na ovim prostorima.

U razgovoru sa novinarima u Banjaluci, istakao je kako pre svega želi da vrati košarku u Srpskoj Atini na velika vrata.

- Od maja sam predsednik KK Vojvodina. Želimo da vratimo ovaj klub i košarku u Novom Sadu na jedno mesto gde i zaslužuje. Drugi grad po veličini zaslužuje košarku na većem nivou. Želimo to da napravimo i stvorimo bazu klinaca koji će biti reprezentativci i NBA igrači.

Pošto je iz Apatina, imao je šta da kaže o svom komšiji iz Sombora, dvostrukom osvajaču titule MVP-ja NBA lige.

- Tačno je, ja sam iz Prigrevice kod Apatina, a on je iz Sombora. Stvarno predivan dečko, odličan. Igra neverovatnu košarku, on je anomalija od igrača koja se danas pojavila. Stvarno da poželiš da ga gledaš i uživaš.

Ostao je pomalo zakopčan oko utiska koji je Srbija ostavila na minulom Evrobasketu.

- Mislim da su naša očekivanja bazirana na dešavanjima iz devedesetih. Kada kažemo "košarkaška reprezentacija Srbije", odmah očekujemo rezultate. Nije dovoljan Jokić, Micić... Ne osporavam druge mlade momke, ali moramo da radimo više na tim mlađim selekcijama i da ih dignemo na vrhunski nivo, gde im je mesto. Imamo mnogo talenata, ja kao predsednik Vojvodine se zalažem da napravimo drugačiji sistem gde ćemo im posvetiti više pažnje.

Video: Šreder komentarisao Jokića, Janisa i Dončića: Dešava se i najboljima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raso

    13. decembar 2022 | 07:23

    Dugorocna strategija bi trebala da bude da Zvezda i Partuzan dobiju A licencu EL a da ABU igraju mladi igraci koje bismo razvijali kroz tu ligu. Dakle da bude selekcija top igraca plus pola selekcije domacih mladih igraca koje bi razvijalu kriz ABA ligu a usavrsavali kroz EL

  • KK

    13. decembar 2022 | 08:33

    Zvezda igra El već sigurno 7-8god,od tada nije ni jednog mladog svog igrača izbacila da valja. Partizan od odlaska Vujoševića, nema svog mladog igrača, Trifunović nije taj kalibar

  • Boske100

    13. decembar 2022 | 08:28

    To je pitanje za Rumenog, Ostoju i Čovića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA