Šta čeka Žalgiris u Beogradu: Pun Pionir spreman za "dobrodošlicu" zbog zastave Ukrajine i zvižduka u Kaunasu

Kakav li će doček dobiti?

  • 12
Žalgiris, Crvena zvezda, Ukrajina Foto: Sport klub

Košarkaši Crvene zvezde su totalno preporođeni otkako je u klub stigao Duško Ivanović, trener koji je vezao čak devet pobeda u svim takmičenjima. Imaće priliku i za 10. pošto će u Beograd stići ekipa Žalgirisa iz Kaunasa.

Ovo je ujedno i prvi duel ove dve ekipe, prvo gostovanje Žalgirisa, nakon što su priredili Crvenoj zvezdu neprijatnu situaciju u aprilu ove godine. Tada je Žalgiris tražio od Zvezde da drži zastavu Ukrajine na kojoj je iskazana podrška ovoj zemlji, što su košarkaši iz Beograda odbili.

Čitava hala u Litvaniji je potom izviždala igrače Zvezde, dok su se neki od njih, poput Erona Vajta, posebno i izvinjavali.

Samo dan kasnije, nakon ovog meča, Crvena zvezda je izdala i opširno saopštenje u kom je iskazala svoj stav u kom ne zauzima ničiju stranu u sukobu između Rusije i Ukrajine, te da ne želi da meša sport i druge stvari.

Pionir će za ovu utakmicu biti ispunjen do poslednjeg mesta, a čak su iz Zvezde i proširivali kontigent karata, kako bi još navijača moglo da dođe na utakmicu, te se očekuje dupke puna hala.

Ujedno, ovo je i izgledna prilika za Crvenu zvezdu da načini još jedan korak ka mestu koje vodi u TOP 8, pošto i oni kao i Žalgiris imaju skor od šest pobeda i šest poraza.

Video: Navijači Zvezde skandirali Nikoli Kaliniću: Dobio je ovacije posle pobede nad Žalgirisom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • j...

    13. decembar 2022 | 12:41

    Zamoliti ih da nose transparent na kome piše Kosovo is Serbia. Pa ako neće ista mera kao i oni nama što su u gostima.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    13. decembar 2022 | 12:23

    Неће им бити добро, а ово је прилика да мало поправимо кош разлику...

  • Dreka

    13. decembar 2022 | 13:19

    Danas staviti transprarent igracima u ruke "stop izvljavanjima na kosovu" to mu dodje na isto kao oni "stop rat u ukraijini" pozzz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA