Barselona srušila i Real posle Zvezde: Kalinić proigravao i poslao Katalonce na čelo tabele španskog prvenstva

Solidna partija srpskog košarkaša

  • 0
KK Crvena Zvezda - Barselona Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Barselone ostvarili su novu veliku pobedu u El Klasiku protiv Real Madrida! Iako su zbog nestvarnog koša Serhija Ljulja sa više od pola terena imali minimalni rezultatski deficit na poluvremenu, u nastavku su uspeli da se konsoliduju i da započnu ovu 2023. godinu na najbolji mogući način - 78:87.

Čitava utakmica protekla je uz uspone i padove i smene u vođstvu. Nijedna od ekipa do pred sam kraj nije uspela da stekne razliku na osnovu koje bi mogla da kaže da je "to - to", odnosno da je sigurna da će upisati pobedu.

Dosta umornija je u ovaj meč ušla Barselona, posle teške utakmice sa Crvenom zvezdom u Beogradu gde je odigran i produžetak posle one trojke Nikole Mirotića uz zvuk sirene, a pošto je prethodno gazio aut liniju što estonski sudija Are Haliko nije video.

Ključan trenutak bio je onaj kada je Barselona uspela da se odvoji na +8 na tri i po minuta pred kraj utakmice. Do kraja meča uspešno je održala prednost, mada je Real pokušavao da zapreti.

Na terenu smo gledali i našeg Nikolu Kalinića koji je imao zapažen učinak sa devet poena, osam asistencija i četiri skoka. Najbolji u njegovoj ekipi bio je Niko Laprovitola sa 19 poena, dok je Kori Higins postigao 18 poena, a Nikola Mirotić se zaustavio na 12 poena.

U timu Reala istakao se Vili Tavares sa 19 poena i čak 11 skokova, a pratili su ga Džanan Musa i Geršon Jabusele sa po 14 poena.

Video: Zvezda udarila novu recku u ABA ligi: Split mučio šampiona samo jedno poluvreme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA