≫ 

Ponovio se "slučaj Mirotić": Gudurić dao diskutabilnu trojku pred očima glavnog sudije meča Zvezda - Barselona

Zaista je teško proceniti da li je Marko gazio aut liniju

  • 6
Košarka Marko Gudurić linija Foto: Twitter/Euroleague

Nverovatno uzbudljiv meč odigrali su Panatinaikos i Fenerbahče, koji je, zahvaljujući srpskom reprezentativcu Marku Gurudiću, otišao u produžetak, a tamo je već turski tim dotukao grogiranog rivala i pobedio posle pet vezanih poraza.

Atinjanima je ovo bio šesti vezani neuspeh.

Gudurić je pred sam kraj meča, na tridesetak sekundi pre kraja, izveo pravu bravuru: presekao je loš pas Parisa Lija ka Voltersu, zgrabio je loptu ispred bivšeg pleja Zvezde, munjevito dotrčao iza linije za tri poena, digao se - i pogodio!

U tom momentu, za egal 78:78!

Ali, velika bura se podigla zbog šuta srpskog košarkaša, jer su sa klupe Panatinaikosa bili ubeđeni da je Marko gazio aut-liniju, pa su tražili čelendž. Pregledavanje snimka trajalo je nekoliko minuta, uz mnogo tenzije, a ono što je možda i najzanimljivije u čitavoj situaciji, glavni arbitar meča bio je sudija Robert Lotermozer - čovek koji je predvodio sudijsku trojku na utakmici Zvezde i Barselone!

Sećamo se, tada je Mirotić gazio aut-liniju pre ključne trojke za produžetak, ali tada niko u hali nije ni primetio da je Crnogorac sa španskim pasošem načinio nepropisan potez. Gotovo identična situacija desila se i večeras pred očima pomenutog nemačkog arbitra, koji je, sa asistentima, dugo većao da li je Gudurićevo desno stopalo gazilo liniju pre izbačaja lopte. Zaista, teško je prosuditi da li je sve bilo regularno u ovom, ispostaviće se, ključnom potezu na utakmici.

Sudije su rekle da je sve bilo čisto, a vi sami procenite da li su bile u pravu.

Panatinaikos je u preostalom vremenu promašio svoj napad, da bi gosti, u dodatnih pet minuta, bili daleko bolji i sigurniji, za trijumf u Atini o kom će se pričati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    10. januar 2023 | 23:45

    Jos jedan dokaz da se guraju spanci i Turci!!! 💸💸💸💸💸💸

  • Bgd

    11. januar 2023 | 06:25

    I onda Real za pola snage 20 razlike ih vrati na fabricko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA