≫ 

Svetislav Pešić otkrio zbog čega nije doputovao u Srbiju odmah posle Eurobasketa

Taj potez selektora je mnoge naterao na pomisao da je želeo da eskivira "streljanje" pred novinarima

  • 0
Svetislav Kari Pešić Foto: Nikola Tomić

Javnost, mediji, u globalu znatiželjni košarkaški svet, u septembru su, neočekivano, ostali uskraćeni za viđenje sučinjenog na Eurobasketu od strane najodgovornijeg za rezultat, selektora Svetislava Pešića.

U Beograd, letom iz Berlina, dan nakon šokantnog poraza od Italije i eliminacije u osmini finala, doputovali su svi osim selektora, pa je, s razlogom, ostao da lebdi utisak da je Pešić tada sa namerom eskivirao dolazak u Srbiju kako bi izbegao "streljanje" pred novinarima.

Javnost je tada ostala lišena selektorovog utiska sa Eurobasketa, i maltene sve do danas Pešić nije bio raspoložen da priča o učinku ekipe na Eurobasketu, iako je, uglavnom zbog kvalifikacija za Mundobasket, izlazio pred poslenike "Sedme sile".

Danas, gotovo pola godine kasnije, konačno je progovorio o neslavnom trenutku sa Evropskog prvenstva, ali i o onome što je bila najveća enigma - zbog čega se nije zajedno sa ostatkom ekipe vratio u Beograd.

O samom učešću na kontinentalnoj smotri kaže da je, za Srbiju, bio uspešan.

- O tome razmišljam onoliko koliko je potrebno zbog budućnosti reprezentacije Srbije. Naše učešće na Evropskom prvenstvu smatram uspešnim, ponovo smo bili u najjačem sastavu, vratili su se igrači koje javnost želi, a ja kao trener pravio sam ekipu, od 12 igrača koji se između sebe najbolje slažu, na terenu i van njega. Poraz od Italije, to je za mene trenutni neuspeh, izgubljena utakmica i ništa više - rekao je Pešić i dodao da "bi se svakako vratio sa reprezentacijom u Beograd posle eliminacije u Berlinu, ali da jednostavno nije mogao jer je ekipa imala 12 avionskih karata na raspolaganju".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA