"Igrali smo kako moramo, Zvezda je evroligaš, imaju igrače svetske klase": Jovanović objasnio uzroke poraza

Istakao je i da su njegovi igrači previše respektovali protivnika u ovom meču

  • 2
Vlada Jovanović, KK Budućnost Printskrin: Youtube / Budućnost VOLI

Budućnost je pružila veoma bledu partije protiv Crvene zvezde i poražena je sa 78:58, međutim, istakao je i sam trener Podgoričana, ovo je bio maksimum ekipe u ovom momentu zbog snage ekipe iz Beograda, kao i njeni igrača.

Jovanović je već to istakao i u uvodnim rečima na samoj konferenciji.

- Nije neka filozofija kako može ili kako mora da se igra protiv Zvezde, ovo je jedino moguće. Pričali smo posle Hamburga, pre svega, energetski nivo ako se ne izjednači da će biti problemi, pričali smo o lakim poenima. Zvezda pravi da budu laki, sa ovim ljudima na lopti, da ne nabrajam, koji su evropska i svetska klasa, nije preteško i nije lako sve to zaustaviti. Otvorili smo utakmicu, to mi se ne sviđa, jako mekano u tim jedan na jedan situacijama, bez pravog pristupa i kad otvorite ljudima da kad od prvih 10-ak poena daju jedan na jedan, ta utakmica ide u drugom pravcu. U pravcu koji nismo želeli.

- U pojedinim situacijama je bila dobra, solidna odbrana, ali onda nedostatak koncentracije na drugoj strani i ne nalaženje pravih načina da se kazni njihova pik en rol odbrana, ne mogu da kažem da smo bili nestrpljivi, ali smo hteli da nađemo bolja rešenja, koja na kraju nismo našli. Ne mogu da zamerim, bar većini, na pristupu, hteli su, ali ovo je naš maksimum. Čestitam ekipi Zvezde i želim sve najbolje u nastavku prvenstva.

Morača je bila i ispunjena do poslednjeg mesta, za šta Jovanović kaže da je u određenoj meri bilo pritisak, ali ne na način na koji su se nadali.

- Pa verovatno i jedno i drugo, da ne pričam o navijačima, bili su fenomenalni. Moguće da i to može da napravi pritisak na nas, ja sam se nadao da ovakvo iskustvo, kao što ste rekli, nismo imali, da će otići na našu stranu. Ali ovaj, respekt prema protivniku, delom i navijači, shvatam zašto ga imaju, ali opet previše, što se mene tiče, to sam rekao u svlačionici.

KK Budućnost - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Budućnost VOLI/Filip Roganović

Luka Mitrović je imao jednu veoma dobru utakmicu sa čak 21 poenom, uz bezgrešan šut iz igre - 10/10. Zbog tog aje Jovanović morao da menja centra.

- Nije neka velika tajna, videli ste kako sam napravio rotaciju na centarskoj liniji od starta, naš glavni centar nije imao dobar pristup, kad sam pominjao te situacije jedan na jedam, za Luku Mitrovića je on bio odgovoran za to, ušli smo u ritam koji nismo hteli, onda smo igrali sa Ilićem koji je opet radio dosta tih nekih radnih zadataka, odbrana, skok, rampa, svuda ga je bilo, ali u egzekuciji imamo neka, nije bio najbolji. Definitivno nismo dobili ono što smo očekivali, evroligaški protivnik, a on nije samo to po zvanju. Rečeno je da nije dovoljno da se igra 30 minuta ili 37 minuta, mora 40 da se igra. Mi smo imali tih rupa, 40 pa nisi siguran, mnogo jača ekipa od nas.

Istakao je trener Budućnosti i to da su na veoma težak način Zvezdu spustili na "samo" 76 poena, pošto imaju kvalitet da postignu i preko 100.

- Mislim, tamo smo igrali bez Kabe, ovde nije bio ni fizički ni mentalno. Oni, prvo su evroligaška ekipa, ali ne pričam o kvalitetu, nego o sajzu, ne odgovaraju po pozicijama, dosta su veći od nas. U toj prvoj utakmici nisu imali ovaj izbor igrača što se tiče napada, slažem se, ali s druge strane, oni su dali 76 poena, mogu da daju 100. Izlomili smo ih da spustimo na 76, ali na drugoj strani nismo našli prava rešenja. Nije lako kad su, pa rekao bih, sem na toj poziciji jedan, kad je Kampaco tu, na svakoj poziciji su veći od tebe.

Tokom poslednje deonice je Budućnost mogla da dođe i do preokreta, prišli su na "samo" 10 poena zaostatka, ali je to bio njihov maksimum u ovom slučaju.

- Propustiše trojke, da ne pominjem ko je, sigurno iz najbolje namere, ti momci su doveli na 10 razlike, ne ide u pripremnoj utakmici, sad je bilo ako krenemo da igramo dobru odbranu, kako smo i igrali, da pokušamo da odigramo brže i dođemo do otvorenih šuteva, a što je bitno da ih ne propuštamo, da li je šut, polaganje ili prodor, ali ne smeš da propustiš, teško se protiv Zvezde dolazi do dva puta, dve prilike u jednom posedu. Da li su osetili pritisak, zašto baš ja, treba da se živi s tim, ovi momci su na putu, većina njih je na putu, između onoga što jesu i što mogu da budu, oni se razvijaju, nisu došli s vrhunskog nivoa, oni igraju ,suv kvalitet, oni tek treba da budu nešto. Treba vremena da spoznaju kvalitet  i da koriste na pravi način. Data je nova uloga iz klubova iz kojih su došli.

Za kraj, Jovanović je istakao i da njegova ekipa ovo mora da prihvati kao pouku i da izvuče samo najbolje.

- Ja se nadam da neće ostaviti neke negativne posledice, ali treba da napravi neke posledice, na igrače, na mene i na sve nas. Moramo da izvučemo, neću da pričam neke flsokule, ali moramo da izvučemo neke pouke, pre svega reakcije za meč u sredu protiv Vroclava, gde smo prilično situaciju imali u prvom delu prvenstva sa danom manje, Zvezda pa Hamburg, nismo se ni fizički ni mentalno oporavil iza tu utakmicu. Nadam se da će biti posledica, glupo je, bezveze, nismo pravi sportisti ako ovo ne shvate kao neku vrstu šamara, nije nikakvo čudo da Zvezda dobije. Ali opet, ja očekujem da imaju reakciju, ja ću imati sigurno. Ne samo prema njima, nego i prema sebi, moramo da izvučemo iz toga, ako nismo spremni da istrpimo to, a u sredu dođemo najbolji što možemo, to je pitanje. Ovo je sport profesionalni, poenta je, ne da se živi s ovim, nego da se izvuče maksimum u ovim teškim trenucima i da se dođe na sledeću utakmicu oporavljen, ali opet s nekom reakcijom na ovo što se desilo.

Video: Kampaco obukao suknju igraču Budućnosti: Kroz njegove noge magično asistirao Luki Mitroviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤣🤣🤣🤣🤣

    15. januar 2023 | 22:49

    Sad i puna hala opterećenje. Pa sledeći put igrajte pred praznom. Opterećenje manje.

  • SrbskiBek

    16. januar 2023 | 10:28

    Jovanovic nije los trener ! Sinoc se videla razlika u klasi i realno buducnost nije mogla vise ! Zvezda je bila na "pola gasa" !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA