≫ 

Zvezdin raspad i poniženje u Italiji: Virtus se poigravao sa crveno-belima, pa ubedljivo slavio u svom domu

Igra za zaborav, ali i za pitanje - da li su svi igrači Crvene zvezde dostojni igranja u Evroligi

Duško Ivanović Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde pružili su verovatno najslabiju utakmicu u ovoj seozni, pošto su poraženi od Virtusa u Bolonji sa 84:72, čime su sebe udaljili od mesta koje vodi u TOP8 fazu najjačeg takmičenja u Evropi.

Bledo, bezidejno i uplašeno. Utakmica Crvene zvezde u samo tri reči, iako je na trenutke bilo indikacija da bi mogli da se vrate u meč, košarkaši crveno-belih, bar neki, pokazali su da ipak nisu dostojni kvaliteta igranja u Evroligi.

Virtus je već na samom startu napravio ključnu razliku, prva deonica je i odnela prevagu, pošto su Italijani postigli čak 30 poena, 16 više od Zvezde, koja potom nije ni uspela da se vrati. Odnosno, vraćali su se, ali ne ispod 10 poena razlike.

Ovo je ujedno i "dupli poraz" Zvezde, koja je u Beogradu slavila sa 83:74, te su sada ušli i u lošiji međusobni skor.

Duško Ivanović je menjao, pokušavao je da probudi, razbudi svoje igrače i pronađe petorku koja može nešto da uradi, ali sve što je dobio jeste dobra igra jednog košarkaša, Luke Vildoze, kao i bleda partija ostatka tima.

Luka Vildoza Foto: Marko Jovanović

Jedini koji je nešto igrao u Zvezdi bio je Luka Vildoza koji je i nosio tim sa 20 poena, dok je značajnu rolu u određenim segmentima imao i Branko Lazić, koji je pogodio tri trojke. Dosta značajnu ulogu je imao i Dalibor Ilić, koji je sjajno iskoristio svoje minute, čime je znatno pokrio Bena Bentila, koji je blago rečeno, bio očajan.

Košarkaš iz Gane već neko vreme ne može da se poveže u igri, katkad se čini kao i da je igrač manje na terenu u Crvenoj zvezdi, što je pokazao slabom igrom na oba dela terena, te uopšte ne liči na onog igrača s početka sezone.

Izuzev njega, dosta slabu igru je prikazao i Ognjen Dobrić, čovek koji je nosio Crvenu zvezdu u prvom meču, ali sada je ostao na samo tri poena, uz nekoliko veoma čudnih promašaja tokom treće deonice, kada je Zvezda mogla da se vrati u meč.

Virtus je imao znatno raspoloženije igrače, Žaite je urnisao centre Crvene zvezde, praktično nije niko imao rešenje za njega i skupio je 10 poena, uz čak osam skokova, a odlični su bili i ostali, poput trojke Belineli, Kordinije i Bako koji su postigli po devet poena, dok su Vims i Šengelija završili sa po 13.

Crvena zvezda - Virtus 72:84 (14:30, 21:18, 16:22, 21:14)

TOK MEČA:

00:00 (72:84) - Kraj meča, Zvezda je načinila "dupli poraz" u Beogradu.

03:51 (61:76) - Zvezda sada juri makar poraz s manje od devet razlike zbog međusobnog skora.

07:52 (55:72)- Evo poena za Petruševa na startu poslednje deonice i to uz faul, a onda je poentirao i Dalibor Ilić, dok sve to poništava Ajzea Kordinije na drugoj strani. Usledila je i greška Petruševa.

IV Četvrtina

00:00 (51:70) - Kraj treće četvrtine. Novi loš napad Zvezde, sada je Filip Petrušev blokiran, a pre toga je Nedović promašio i trojku. Raspad Zvezde se i nastavio promašajima u napadu, ali i propustima u odbrani, što su nemilosrdno koristili igrači Virtusa.

(49:64) - Ponovo čudna sudijska odluka, ali i jedan faul koji nije sviran za Filipa Petruševa, da bi isti bio potom dosuđen za Dalibora Ilića, koji pogađa oba bacanja. Dobio je faul potom i Nemanja Nedović, a onda je Petrušev promašio trojku, da bi onda i promašili još jedan napad, što kažnjava Šengelija.

04:25 (47:62) - Vraća trojku Branko Lazić, ali i Kajl Vims pogađa svoju treću trojku u trećoj deonici. Pogađa ponovo i Branko Lazić. Sada su arbitri dosudile i nesportski faul na Žaiteu. Centar je pogodio oba bacanja, a potom je i dosuđen neverovatan faul na Šengeliji koji se već sapleo i izašao u aut.

Luka Mitrović, Nikola Ivanović, Duško Ivanović Foto: Marko Jovanović

06:31 (41:53) - Pogađa Vildoza sva tri bacanja, a onda Bentil greši u odbrani i Šengelija postiže lake poene. Još jedna greška Zvezde, isteklo je vreme za napad. Nastavila je Zvezda sa očajnim napadima, Bentil je šutirao i promašio sve.

07:51 (38:51) - Otvara drugo poluvreme Ognjen Dobrić trojkom i smanjuje na 10 poena. Uspela je Zvezda potom i da se odbrani, ali Ognjen Dobrić maši dva puta na polaganju. Opet Zvezda propusta svoje šanse, što koristi Vims i pogađa trojku.

III Četvrtina

00:00 (35:48) - Kraj poluvremena. Veoma bleda igra Zvezde, koja je bila slaba na obe strane terena.

01:15 (33:46) - Zakucava sada Luka Mitrović, posle veoma nespretnih napada, da bi potom Teodosić potom omašio trojku, ali je i Lazarević uzvratio istom merom. Žaite odlično igra, nema Zvezda igrača koji može da ga sačuva u reketu.

02:58 (29:42) - Promašaj Belinelija, ali Zvezda to ne koristi, već Nedović gubi loptu na drugoj strani. Međutim, odličan pas Dobrića i Lazarevića postiže nove poene. Žaite u reketu Zvezde razgrće sve pred sobom, a potom promašuje zivcer koji ispravlja Heket.

Nikola Ivanović, Duško Ivanović Foto: Marko Jovanović

05:00 (27:40) - I dalje se Virtus drži na +15, ali se čini kao da Zvezda igra malo bolju odbranu. Pogađa i Stefan Lazarević na drugoj strani, ali je Zvezda i dalje na ogromnoj razlici, koju je opet smanji Luka Vildoza

06:55 (19:38) - Još jedna prodata lopta Luke Vildoze, koji se spetljao u napadu, međutim, Miki na drugoj strani nije poentirao, ali nije ni Ognjen Dobrić koji je promašio čitav koš. Očajna odbrana Zvezde je rezultirala i novim lakim poenima Virtusa.

08:19 (19:36) - Pogađa trojku i Marko Belineli na samom startu druge četvrtine, ali odmah istom merom uzvraća i Luka Vildoza, koji potom deli i asistenciju za Dalibora Ilića koji poentira ispod koša. Međutim, odmah kiks Dobrića na drugoj strani koji pravi nepotreban faul i šalje na liniju bacanja košarkaša Virtusa, koji je pogodio 2+1.

II Četvrtina

00:00 (14:30) - Kraj prve četvrtine. Nešto ne štima u Zvezdi, a Vildoza je promašio i otvorenu trojku, dok je Virtus nastavio da uvećava svoju prednost. Vildoza je pogodio dva bacanja i tako smanjio prednost, da bi Dalibor Ilić uspeo da zakuca na drugoj strani. Međutim, posle Vildozinog faula u napadu, Kordinije pogađa i novu trojku.

03:10 (9:23) - Pokrenula je trojka Lazića igrače Zvezde, ali Nedović nije poentirao na drugoj strani, da bi potom Žaite dobio faul i imaće dva slobodna bacanja. Promašio je Žaite oba, ali je Šengelija veoma ubrzo pogodio dva, dok je Holand na drugoj strani promašio šut. Novi problem Zvezde, sada je Ivanović načinio faul na Pajoli kojim je Virtus otišao na +11, da bi Pajola trojkom otišao na +14.

Luka Vildoza Foto: Marko Jovanović

05:12 (7:15)- Opet bez odbrane Zvezde, Kajl Vims je pogodio težak šut, međutim, Petrušev je odmah uzvratio na drugoj strani, ali je Zvezda i dalje bez odbrane što je iskoristio Danijel Heket i postigao nove poene. Odigrala je Zvezda sada i strpljiv napad, došla je lopta do Branka Lazića i on je pogodio trojku iz kornera.

06:53 (2:11) - Nastavio je Virtus napadački odličnu utakmicu, Teodosić je pogodio trojku, ali je to odmah otvorilo i prostor na drugoj strani za Nedovića koji je poentirao posle polaganja za prve poene. Odmah je ponovo i Šengelija poentirao, a Petrušev promašio trojku.

08:20 (0:6) - Virtus je zaradio prvi napad i odmah su poentirali preko Žaitea, da bi potom nešto slabiji napad Zvezde iskoristila odbrana Virtusa koja je uspela dva puta da oduzme loptu Vildozu, a potom je Žaite još jednom poentirao. Novi loš napad i novi poeni Virtusa, sada preko Šengelije.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde će gostovati u 22. kolu Evrolige protiv Virtusa iz Bolonje od 21 sata, uz direktan prenos na Sport klub 2 kanalu.

Zvezda stiže u Italiju na duplo kolo Evrolige (protiv Virtusa, pa protiv Olimpije) odmah nakon pobede u ABA ligi, ali i prethodna dva poraza u najjačem evropskom takmičenju (od Žalgirisa i Partizana), pa im je tako pobeda i imperativ u ovom meču.

Ove dve ekipe su već odigrale i jedan duel u Pioniru, kada je Zvezda slavila sa 83:74, pa će samim tim biti favorit i u drugom meču.

Ono što je razlika u odnosu na taj meč u Pioniru i jeste to da Zvezda ne može da računa na Hasana Martina koji je povređen, dok će na drugoj strani igrati i Tornike Šengelija, ali i Miloš Teodosić, pa je i zadatak crveno-belih znatno teži.

Video: Panteri i posle 12 godina sanjaju pobedu protiv crveno-belih: Zvezda 34. put zaredom pobedila FMP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    31. januar 2023 | 23:33

    Ponovo nepravda Zoran Savić rekao ovim italijanima da igraju ovako bezobrazno i da nas pobede. Jedino me ćudi Teodosić da nam daje onako trojke a ovamo priča da voli naš FMP-2 i Čovića pa će kao šatro kada mapuni 40 godina da igra po potrebi za oba FMP-a. Zapamti Teo nema tebi više mesta kog nas sekundarce jedva čekam da dodješ u naš Železnik da te mi izviždimo i ispljujemo za sve što nismo do sada. Čoviću vidiš da nešto ne štima trk kod duha i kupi nam još tri četiri igrača jer sa ovim sastavom mrka kapa da osvojimo i prošlogodišnje 17 mesto.

  • 1389

    31. januar 2023 | 22:30

    Savicu vragolanu sto im namesti toliki poraz :)

  • comi 85

    31. januar 2023 | 22:32

    Kako ono ide pesma...ne mogu vise da zadržim bol ne pomažu tablete ni sav alkohol..ha ha ha...PRSKAJ BRE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA