≫ 

"Uvek mi je lepo kad se vratim u Pionir, Zvezda se previše pitala ovde": Jovanović surovo iskren posle meča

Igokea nije imala ni šansu da slavi u ovom duelu

  • 0
Vladimir Jovanović, KK Crvena zvezda Printskrin: Youtube / KK Crvena zvezda Meridianbet

Košarkaši Crvene zvezde su poprilično ubedljivo slavili protiv Igokee sa 104:71 u okviru 18. kola ABA lige. Silovita, ubedljiva je bila domaća ekipa, te nije dopustila gostima iz Aleksandrovca ništa da urade, čime su im naneli i treći vezani poraz otkako je na klupu stigao Vladimir Jovanović.

Vladimir Jovanović je započeo sezonu kao trener Zvezde, ali je ekipa s Malog Kalemegdana s njim raskinula ugovor posle nešto lošijih partija u Evroligi, ali i poraza protiv Zadra u ABA ligi. Jovanović je stigao u nezgodnom trenutku u Igokeu, te kaže da ekipa i ne veruje u pobede.

- Čestitam Zvezdi na sjajnoj igri i zasluženoj pobedi. Mi smo u seriji loših rezultata i to utiče na ekipu, na njihovo samopouzdanje, počinjemo utakmice mlako, ne verujemo da možemo da pobedimo Zvezdu na njenom terenu i to se videlo od prvog minuta, to zameram. Zvezda je imala fenomenalno šutersko veče, 12 trojki u prvom poluvremenu, mislim da je većina tih trojki došlo iz naše loše igre pozadi, mekane. Jednostavno, uz takav procenat šuta je ovo i sjajan rezultata za nas. Mi imamo težak raspored i tešku situaciju, ali ta jedna pobeda kad dođe, to će da se promeni. Želim Zvezdi sve najbolje i to je to.

Igokea je dosta loše otvorila meč sa Zvezdom, dopustila im je da odu na +18 već na startu utakmice.

- Mi smo otvorili utakmicu sa dve izgubljene lopte u situacijama gde smo imali praktično otvoren šut, nismo prepoznali, primili smo teške šuteve, a dosta je bilo nebranjeno, dosta je bilo bez pritiska, nismo ušli s energijom s kakvom sam hteo ušli. To je rezultat velikog broja poena posebno u prvom poluvremenu, ali, Zvezda je bila raspoložena, napravili su sjajan tim, evroligaški, na našu žalost mi smo bili sledeći koji su došli u Pioniru. Pitali su se oni dosta.

KK CRVENA ZVEZDA - KK IGOKEA Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Igokea nije pobedila utakmicu u ABA ligi više od dva meseca, što je istakao i sam Jovanović, za njega postoji samo jedno rešenje, a to je jedna pobeda, posle koje će, smatra on, biti sve lakše.

- Kao što sam rekao, mi pokušavamo da radimo dobro, da treniramo, ali, treba nam jedna pobeda, treba da verujemo da će doći. Imamo tri ili četiri gostovanja vezanaa, Zvezda, Budućnost, Olimpija, sve uglavnom u gostima, moramo da verujemo da možemo da pobedimo, da izađemo s tim stavom na teren, ako to ispoštujemo, onda imamo šanse. Igokea je pobedila poslednju utakmicu 4. decembra, sad je februar. Sigurno da taj negativan niz utiče i to su nekee stvari koje ne mogu da se promene preko noći. Čarobni štapiš ne postoji, postoji da verujemo, da radimo i kad dođe ta pobeda, da bud

Vratio se Jovanović i u Pionir posle otkaza, gde on kaže da mu je uvek lepo da se vrati ovde.

- Meni je uvek lepo da sam u Pioniru, hvala navijačima i želim Zvezdi svu sreću i da ostvari sve svoje ambicije u nastavku prvenstva, napravili su niz pobeda posle toga i čestitam, to je nešto što je bilo potrebno klubu.

Video: Jovanović: Bentil je tražio da igra ovu utakmicu na svoju odgovornost! Vildoza igrao povređen!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA