≫ 

"Mi smo odlično i psihički i fizički, moraš da treniraš da bi igrao dobro:" Ivanović govorio i o Martinu

Trener crveno-belih nije imao zamerke, već štaviše, pohvalio je svoj tim posle ubedljive pobede

  • 10
Duško Ivanović, KK Crvena zvezda Printskrin: Youtube / KK Crvena zvezda Meridianbet

Crvena zvezda je bila ubedljiva protiv Igokee sa 104:71 u meču 18. kola ABA lige. Praktično su crveno-beli odigrali besprekornu utakmicu i pobednika su rešili već tokom prve deonice, dok je sve ostalo bilo razigravanje ostalih.

To je istakao i Duško Ivanović, trener Crvene zvezde, koji je otkrio da je to bio plan ekipa. Da razigra neke igrače i da su uspeli u tome u onoj meri u kojoj je trebalo.

- Mislim da smo počeli u prvom poluvremenu 20 minuta igrali skoncentrisano i napred i nazad, imali smo fluidnost u napadu, napravili smo razliku, nakon toga smo pokušali da odigramo nešto, neke igrače da igraju malo više nego normlano, okej je. Dobili smo, uradili smo ono što je trebalo da uradimo.

Zvezda je pogodila čak 19 trojki, od čega 12 u prvom poluvremenu, dok, tokom protekle nedelje u Milanu i Bolonji tokom duplog kola Evrolige ništa nije išlo od ruke, bar u šuterskom smislu.

- Pa ima puno razloga, ali prvi i osnovni je odbrana koja se igrala na utakmicama Evrolige i odbrana koja se igra u ABA ligi.

KK CRVENA ZVEZDA - KK IGOKEA Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Čak sedam igrača je bilo dvocifreno u pobedi Zvezde, za šta Ivanović smatra da je za to "krivac" odbrana protivnika.

- Naš sistem napada je uvek isti, zavisi od odbrane i ko ima više mogućnosti da poentra. Nema ništa naročito, nismo drugačije igrali nego druge utakmice

Dotakao se trener i Hasana Martina, koji je već dva meseca van terena, te se još ne zna s preciznošću kada će se vratiti na parket.

- Fizički je dobro, što se tiče povrede, on je dosta dobro. Međutim, to je dva meseca bez igre, bez ritma. Što se tiče fizike, dobar je. Ali da bi girao treba mu vremena. Počeo je da trenira, ali trebaće mu vremena, kao i za Nikolu, da može da se igra, a da se ne trenira. Što bi neko trenirao? Ne može, mora da se trenira da bi se igralo dobro. Mi smo odlično i psihički i fizički, jedini problem je bila utakmcia s Virtusom gde nismo ličili na sebe.

Video: Ivanović: Svi imamo loših strana, videćemo sutra da li ćemo ih pronaći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vapaj

    5. februar 2023 | 20:31

    Vase vreme prolazi ovom sezonom... Zoc i ceta ce vladati dugo druze... Dosta je Zvezde bilo..... Nadam se da i politika vise nece biti tolko jaka da gura ni vas ni nas vise nikad!!!!!

  • Radonja

    5. februar 2023 | 22:40

    Mali debeljko iz Argentine,jeli igrao?🤔🤔🤔

  • Volim crno bele

    5. februar 2023 | 23:10

    Odlicno i fizicki i psihicki?Zato vi i gubite.Da ste malo zabrinuti i da ne savetujes igrace da posle poraza spavaju mirno…..hm😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA