≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Umalo senzacija i čudo u Čačku: Okrnjeni Borac sa 4 juniora pao posle drame sa Cibonom, srpski klinci blistali

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedan od najzanimljivijih mečeva ove sezone u ABA ligi odigran je u Čačku

  • 2
KK Borac Čačak Foto: ABA League/Borac Mozzart/Dusko Rqadisic

Košarkaši Borca iz Čačka, posle odlaganja meča za 24 sata, i problema sa sastavom jer su igrali sa 6 igrača od toga četiri juniora, uspeli su da pruže odličan otpor Ciboni , ali posle drame, ipak su poraženi 84:83. 

Na samo dve sekunde do kraja, Glišić, koji je na celom meču upisao samo dva poena, podigao se na put i postigao trojku za delirijum u hali kraj Morave. Ipak, usledio je "hladan tuš" gostiju iz Zagreba koji su bili pribrani i došli do pobede. Svakako, ovo je jedna od najboljih utakmica sezone odigranihi u ABA ligi. Ako se izostave problemi sa kojima se Borac suočio, ispostavilo se da mladi igračli, i te kako, mogu da preuzmu važnu ulogu, čak preuzmu odgovornost i odigraju na visokom nivou. Valjalo bi istaći da je perpektivni, osamnaestogodišnji Đorđe Ćučić odigrao najbolji meč u karijeri i upisao 14 poena, 5 skokova i asistenciju, da je sedamnaestogodišnji Pavle Nikolić na svom debiju postigao 11 poena uz 4 skoka i 1 asistenciju.

Borac je od prvog do poslednjeg minuta, i pored toga što je bio desetkovan, igrao hrabro, a u dobrom delu meča je imao vođstvo. Već posle prve četvrtine Čačani su praktično sa dvojicom igrača, Boldvinom i Novozelanđaninom Haleom došli do vođstva od 27:21. Utisak je bio da su upravo njih dovjica, uz podršku mladih i talentovanih Ćurčića i Nikolića, odlično funkcionisali, a kako su praktično non stop bili na terenu, uspevali su da održe vođstov do poluvremena 43:38. Zanimljivo, upraov su Boldvin i Hale postigli u ovom periodu 33 od 43 poena Borca.

U nastavku, očekivano, došlo je do pada u igri Borca. Gosti iz Zagreba su odigrali ovaj period i "na svežinu" došli do 61:58. Ipak, usledila je dramatična završnica. U timu Borca, sedamnaestogodišnji Nikolić i osmanaestogodišnji Ćurčić, koji važe za velike talente i perspektivne košarkaše, dodatno su se opustili, pronašli svoj ritam, stigli do dvocifrenog učinka i doprineli da na 2 minuta do kraja prednost gostiju iznosi samo +3, 76:73.

Na minut do kraja Boldvin pogađa trojku i "okreće" rezultat na 88:87. Delovalo je da je meč završen, a posle torjke Glišića na 2 sekunde do kraja, u hali "kraj Morave" počelo je veliko slavlje.

Video: Junior Borca pogodio trojku protiv Cibone na 2 sekunde pre kraja meča

Senzacija i čudo u Čačku su bili na pomolu,  ali je Cibona uspela da ostane pribrana i postigne brzi koš za pobedu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA