≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slogan Evrolige "svaki meč je bitan" predskazao ludilo: Šest timova između Partizana i Zvezde - svi se pitaju!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sigurno je jedino to da nas očekuje najuzbudljivija završnica regularnog dela sezone Evrolige otkad se igra takmičenje

  • 7
Kevin Panter, Luka Vildoza Foto: Marko Jovanović

Završeno je (skoro) i 24. kolo elitnog košarkaškog takmičenja, istina ostaće neki timovi do daljeg sa utakmicom manje zbog neigranja turskih ekipa usled jezivog stradanja naroda od posledica zemljotresa, pa ostaje i nekompletan utisak o učinjenom svih aktera u minuloj rundi.

Ali jedno je jasno posle silnih uzbuđenja koja se dešavaju iz kola u kolo - ovo će biti možda i najneizvesniji regularni deo sezone Evrolige čiji slogan "Every game mathers" (svaki meč je bitan) kao da je predskazao ovakav rasplet.

Za srpske timove Zvezdu i Partizan ovo kolo je bilo i te kako uspešno, upisane su obe pobede, i to u gostima, napravljen je pomak na tabeli ali pobeđuju i direktni rivali večitih u borbi za Top 8. Deset kola pre kraja regularnog dela sezone situacija na tabeli je takva da je sigurno jedino to da nas očekuju neverovatna uzbuđenja, jer ništa sem toga se ne može precizirati ni u nagoveštajima.

I u petak uveče videli smo dva izuzetna duela, oba rešena u samoj završnici, onaj u Kaunasu gde je Žalgris porazi Baskoniju, i onaj u Atini gde je Valensija na neverovatan način savladala Panatinaikos i zadala nove nevolje Dejanu Radonjiću.

Ishodi oba meča nisu pogodovala najbolje Zvezdi i Partizanu, posebno trijumf Valensije u Atini.

Ekipa trenera Mumbrua sada je na istom odnosu pobeda i poraza sa Partizanom, ali je bolja u međusobnom odmeravanju, dok trijumf Španaca protiv Radonjića ne odgovara Zvezdi iz prostog razloga što sada imaju dve pobede više od crveno-belih.

Nije ni pobeda Žalgirisa bilo ono što se očekivalo u Beogradu. Litvanci su seriju poraza prekinuli pobedom koja ih ostavlja na dva trijumfa više od Zvezde i u egalu sa Partizanom sa skorom 13-11. Povoljna okolnost po crno-bele u odnosu sa Žalgirisom je ta da imaju bolji međusobni skor od velikana iz Kaunasa ukoliko to bude na kraju odlučivalo.

Kakvo je stanje na tabeli, posebno u borbi za prvih osam, najbolje svedoči činjenica da Partizan, koji je šesti, i Zvezdu koja je 13, dele samo dve pobede i čak šest timova smeštenih između večitih rivala!

Olimpijakos, Barselona, Real Madrid deluju najsigurnije i nedodriljivo za ostatak konkurencije, Monako prati ali ne deluje da će do kraja regularnog dela sezone tako lako zadržati poziciju broj četiri koja sa sobom nosi i prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja.

Sledi pauza zbog Kup kalendara, a onda najvažniji deo sezone u kojoj će srpski klubovi pokušati da ostvare istorijski uspeh - da se oba domognu plej-ofa elitnog takmičenja.

Luda sezona u Evroligi upravo je postala još luđa.

EVROLIGA - 24. KOLO

Sreda

Alba Berlin - Olimpijakos 60:93

Četvrtak

Anadolu Efes - Real Madrid (odloženo)

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 86:89

Bajern Minhen - Partizan 71:82

Virtus Bolonja - Barselona 75:92

Petak

Fenerbahče - Olimpija Milano (odloženo)

Monako - Asvel Lion-Vilerban 87:75

Žalgiris Kaunas - Baskonija 79:75

Panatinaikos - Valensija 91:92

Пласман обезедио Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    11. februar 2023 | 08:09

    Kakvo uporedjivanje, nije razlike 6 klubova vec nebo I zemlja. Kakva Zvezda ko tu vidi ozbiljan klub, ostace ispod 13 mesta, a Partizan ce biti 5 ili 4-ti na kraju. Ko Jos smatra Zvezdu za ozbiljan klub. Nemojte vise da pravite te uporede, nema smisla.

  • Skor

    11. februar 2023 | 08:32

    Kakav lep pogled na tabelu..😉

  • 1389

    11. februar 2023 | 09:53

    Na svaki način žele da stave nas i fmp u isto, ali ne ide to nikako. Mi smo 6 na tabeli sa realnim sansama za prolazak (mada bice uzasno tesko), dok je klub iz predgradja 13-i i nema više nikakvih sansi za TOP8. Po ko zna koji put dzaba upumpane poreske pare bez efekta. Jutarnji se čeka za objasnjenje :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA