Vreme čitanja: oko 1 min.

Da kamen zaplače: Turska košarkašica otišla u posetu baki, pa pronađena u ruševinama posle zemljotresa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije bilo spasa za Nilaj Ajdogan

  • 0
Nilaj Ajdogan Foto: FIBA Basketball (fiba.basketball)

Veoma tužne vesti stižu iz Turske. Košarkašica ženske reprezentacije ove zemlje, Nilaj Ajdogan (30) pronađena je mrtva nakon potrage posle stravičnog zemljotresa koji je pogodio region Gazijantepa i Malatije.

Da stvar bude još tužnija, ona je otišla u posetu baki u grad Malatija, koji je bio na udaru stravične prirodne katastrofe koja je uzela živote skoro 30.000 ljudi, uključujući i brojne sportiste. Već smo svedočili pronalaženju tela brojnih odbojkaša, odbojkašica, rvača, fudbalera, košarkaša i košarkašica...

Inače, nesrećna Nilaj bila je student na privatnom Univerzitetu pod imenom "Čankaja" u glavnom gradu Ankari, a nastupala je za tursku reprezentaciju u basketu "3x3".

Još ranije je od samog Univerziteta stigla informacija da je kuća u kojoj se nalazila uništena i da je u toku bila akcija spasavanja. Nažalost, bez dobrih vesti, što je potvrdio i Turski košarkaški savez, kao i njen Univerzitet.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Çankaya Üniversitesi S.K. (@cankayauniversitesisporkulubu)

- Saznali smo tragične vesti o smrti Nilaj Ajdogan, studentkinje Univerziteta Čankaja, koji je igrala u nacionalnom šampionatu za dame. Neka joj je pokoj duši, izražavamo saučešće porodici, bližnjima i čitavom košarkaškom svetu - pišu iz Košarkaškog saveza Turske.

Video: Građani odlučni da pomognu: Patrijarh pozvao na prikupljanje pomoći na liturgiji za stradale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA