Vreme čitanja: oko 10 min.

Partizan sa osmehom putuje u Niš: Borac lak plen za Obradovićevu vojsku, Čačani primili 114 poena u Pioniru

Vreme čitanja: oko 10 min.

Čačani nisu mogli da pariraju evroligaškom timu iz Beograda

  • 13

Partizan je rutinski došao do nove pobede u ABA ligi. Pred domaćim navijačima nije bilo ama baš nikakvih problema protiv čačanskog Borca, čime će crno-beli i Željko Obradović moći sa osmehom da otputuju u Niš na Kup Radivoja Koraća - 114:84.

Bio je ovo veoma efikasan meč, na kakav su nas košarkaši Partizana inače i navikli u ABA i Evroligi. Ipak, na trenutke gotovo da nije bilo nikakvog ritma, jer se išlo na mnogo agresivnu igru, pa su sudije svirale prekršaje gotovo u svakom napadu, naročito u trećoj četvrtini. Crno-belima je to "radilo" posao, jer su već imali visoku prednost.

Treba napomenuti da se igralo u dvorani "Aleksandar Nikolić", a ne u "Štark Areni", zbog radova koji su u toku u najvećoj srpskoj dvorani pred neke druge događaje koji su u planu za narednu sedmicu.

Borac nije igrao toliko loše. Uspevao je da parira dosta kvalitetnijem rivalu kroz dobar deo meča i razlika se kretala u razmaku od 10 do 20 poena. Posle svega kroz šta su prošli igrači Čačana u poslednjih sedam dana i virusa koji ih je zadesio, to je bio prilično zadovoljavajuć ishod za Dejana Mijatovića i ceo tim. Ali na kraju su ipak potonuli u poslednjoj četvrtini...

Pravu dominaciju imao je Partizan u reketu zbog Matijasa Lesora, mada se mora reći i da je prekaljeni Đorđe Gagić takođe bio veoma dobar na drugoj strani. Crno-beli su, ipak, bili dosta precizniji sa distance, više su i pokušavali i na kraju su stigli do vredne pobede u ABA ligi pred odlazak u Niš.

Mnogo igrača bilo je dvocifreno u timu Partizana. Najbolji je bio Matijas Lesor sa 19 poena, pratili su ga Tristan Vukčević i Jam Madar sa po 16 poena, potom je Aleksa Avramović imao 13 poena, Danilo Anđušić i Kevin Panter su ubacili po 11 poena, dok je Uroš Trifunović završio sa 10 poena.

U Borcu su se istakli Hanter Hejl sa 24 poena, maestralni Đorđe Gagić sa 22 poena i osam skokova, dok je Dionte Boldvin stao na 12 poena.

Aleksa Novaković Foto: Dragana Stjepanović / ABA liga

Sve je nekako išlo vrlo lako za Partizan od samog starta. Posle egal tri-četiri minuta, crno-beli su već počeli da grade svoju razliku, koja je pred kraj prve četvrtine zahvaljujući koševima Alekse Avramovića, Kevina Pantera, Jama Madara i Matijasa Lesora dostigla dvocifren nivo.

U drugom kvartalu, Borac isprva nije dopuštao Partizanu da ode na neku ubedljiviju prednost, što je i činio i pomalo "nervirao" crno-bele. Tek povremeno je razlika između dva tima išla ka visini, a uglavnom se kretala oko deset poena, što će reći da je čačanski tim bio u igri i pred drugo poluvreme.

Međutim, crno-beli su dodatno upalili motore na startu treće deonice. Nastavili su svi redom da pogađaju trojke, počevši od Jama Madara, preko Joanisa Papapetrua i Džejmsa Nanelija i upravo su one "odnele" prednost na još viši nivo, odnosno na oko 15 poena. Gledali smo ogroman broj poena u ovom kvartalu, oba tima su zbirno dala 61 poen, što je nekad zbir za celih 20 minuta igre.

U poslednjoj deonici, logično, gledali smo puko odrađivanje posla od dva tima. Razlika je samo još dodatno narasla, a Partizan je ispravno dozirao potrošnju energije i nije dozvolio iznenađenje u ABA ligi.

STATISTIKA MEČA

Partizan - Borac Čačak 114:84 (30:21, 18:18, 34:27, 32:18)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd

Gledalaca: 3.447

Sudije: Milivoje Jovčić, Marko Pecelj, Vladimir Vesković (svi iz Srbije)

Partizan: Vukčević 16, Avramović 13, Panter 11, Smailagić 3, Papapetru 2, Eksum 8, Naneli 5, Lesor 19, Trifunović 10, Anđušić 11, Madar 16

Borac Čačak: Boldvin 12, Ćurčić, Glišić 2, Nikolić, Petrović, Tomašević 6, Gagić 22, Kočović, Novaković 7, Radonjić 9, Čarapić 2, Hejl 24

Kevin Panter Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

10. minut (114:84) - Još poena za Partizan, i to za sjajnog Trifunovića sa penala. Borac takođe poentira za dva. Sada Trifa neprecizan za tri. Promašaj Borca za tri iz ćoška. Anđušič ne greši za tri. Debakl Borca.

8. minut (109:82) - Trojka odličnog Alekse Novakovića, a onda i poeni Trifunovića sa penala, a potom i Eksuma za dva. Tomašević je promašio ovaj šut u padu. Novaković se izborio za novi posed Borca. Fenomenalni Trifa ubacuje trojku preko ruke. Gagić opet precizan, ima 22 poena kraj svog imena.

6. minut (102:77) - Zakucavanje Matijasa Lesora. I još i faul. I pogodak, ali poeni i za Radonjića. Lepa asistencija Gagića i poeni Tomaševića. Tristan ubacuje trojku. I evo nas na poen od stotke. Još jednom Gagić poentira. Eto stotke. Dante Eksum za tri.

4. minut (92:71) - Aleksa Avramović ide na liniju penala. Pogodio je oba puta. Tomašević i Hejl su neprecizni. Gagić na kraju svega pravi faul u napadu. Trifunović je sjajan, pogodio je trojku, a to donosi razliku od 21 poena, što je nedopustivo po mišljenju trenera Borca koji zahteva tajmaut.

2. minut (87:71) - Pogodak Radonjića za tri poena, potom i Anđušića... Gagić vraća dvojku, pa Papapetru takođe pogađa sa poludistance. Održava Partizan razliku.

Želimir Željko Obradović Foto: Dragana Stjepanović - ABA liga

III ČETVRTINA

10. minut (82:66) - Hanter Hejl je ubacio oba penala. Ide Partizan na drugu stranu, a Lesor ne može biti zaustavljen, jednostavno. Novi koš pod obručem. Sada sjajni Glišić uspeva da prevari Francuza i da sam poentira. Izgubljena lopta Partizana, zbog čega se Lesor malo iznervirao. Čarapić igra vrlo slabo, promašena trojka. Posle toga i faul Hantera Hejla. Ulazi Trifa, izlazi Naneli u timu Partizana. Bacanja za Lesora, prvo je pogodio, drugo takođe. Ovoga puta Hanter Hejl je fauliran, sada je postigao oba penala. Ne pogađa Joanis, još desetak sekundi. Miloš Glišić gubi loptu. I pogađa Aleksa trojku sa centra.

8. minut (75:60) - Još jedan koš Hantera Hejla posle dodavanja Gagića. Avramović neprecizan za tri poena, sada nije pogodio za razliku od prošlog puta. Hanter Hejl nas vraća na 11 razlike trojkom. Avramović je promašio zakucavanje... Ali je tu bio Tristan da pogodi pod košem. Nema trojke Gagića, a onda zakucavanje Nanelija.

6. minut (71:55) - Bez poena Partizana, a Tristan je opet napravio faul i to treći. Gagić precizan i smanjuje razliku na 10 poena. Ne traži još tajmaut Željko. Nema pogotka ni Papapetrua, ali ipak dodatni posed za Partizan. Promašaj Madara, a Boldvin gubi loptu... Mogao je Borac sada da zakuva malo situaciju, ali ništa od toga. Aleksa Avramović pogađa protiv tima iz rodnog grada sa distance. Faul u napadu Gagića. Trojka Nanelija. Opet odlazi Partizan. Međutim, ne dozvoljava da glava padne Aleksa Novaković, još dva poena za njega. I Panter poentira.

4. minut (63:48) - Trojka Tristana. Tajmaut Borca. Koševi Boldvina sa linije penala posle faula Smailagića. Onda i trojka Madara, pa faul na drugoj strani za nova bacanja, pošto je Partizan odavno iskoristio bonus. Radonjić oba puta precizan. Sada i Madar ide da šutira bacanja, pogađa i on oba puta. Lep koš inače odličnog Alekse Novakovića. Prvi promašaj Jama Madara sa penala na celom meču. Sada Tristan pravi faul. Mnogo prekršaja, sudije Jovčić, Pecelj i Vesković imaju malo stroži kriterijum i ovo sada već traje i traje. Hanter Hejl je takođe samo jednom pogodio. Boldvin je fauliran od Madara posle ukradene lopte... Sada gledaju da li je nesportski faul. Nije.

2. minut (54:41) - Drugo poluvreme počinje košem Lesora pod faulom. Ne može niko da ga zaustavi iz tima Borca. I bacanje je pogodio. Na drugoj strani, Boldvin lepo polaže u koš. Umalo ukradena lopta Borca, na kraju se to i događa, pošto Tristan pravi faul u napadu, loše postavljen blok. Faul Lesora. Boldvin sada promašuje za tri, nije mu to išlo ni u Čačku u utorak. Mrtva lopta. Za nju skaču možda dva najniža igrača na terenu, Madar i Boldvin. Bolji je Madar, a Panter pogađa sa 11 metara.

Aleksa Novaković Foto: Dragana Stjepanović - ABA liga

II ČETVRTINA

10. minut (48:39) - Izblokiran Hejl na šutu za tri. Sam "kao list na vetru", Papapetru je promašio trojku u ćošku. Na drugoj strani bacanja za Boldvina, koji realizuje oba. Gagić krade loptu, Čačani imaju šansu da priđu na jednocifren zaostatak. I to čine. Boldvin za dva, opet Željko Obradović nezadovoljan. Idemo na tajmaut. Čarapić igra vrlo loše, gubi loptu. Papapetru promašuje. Na kraju, devet razlike.

8. minut (48:35) - Mladi Petrović je promašio šut sa poludistance, posle čega je Anđušić napravio faul na skoku nad Gagićem. Ovaj oba penala pogađa. Lesor nastavlja da se "iživljava" nad obručem uz novo zakucavanje. Izgubljena lopta Gagića, a Lesor opet zakucava... Petrović promašuje trojku. Sada faul Papapetrua na skoku. Ukradena lopta Partizana, Borac je u rasulu u ovim momentima. Veliki promašaj i Avramovića na šutu za tri poena, ljut je zbog toga Željko Obradović. Gagić pogađa kao kap trojku sa kapice. Zakucava i Dante Eksum.

6. minut (42:30) - Greši Kočović, dok je Glišić morao da napravi faul da prekine akciju Partizana. Odmah tu Marko Pecelj iz Novog Sada ističe da je nesportski faul, iako se Miloš ne slaže sa odlukom arbitra. Dante Eksum promašuje prvo bacanje, drugo pogađa. Promašaj Dantea Eksuma za tri u narednom napadu... Novaković gubi loptu, nešto nepovezanija igra Čačana u ovim momentima. Radonjić opet pravi faul. Pravi grešku u koracima i Dante Eksum. Opet izgubljena lopta Borca. Lep pas za Lesora i koš. Tajmaut Borac.

4. minut (39:30) - Sada pogađa iz kontre Radonjić, a Obradović nije srećan, pa traži minut odmora. Nema otvorene trojke Partizana. Posle toga Borac promašuje, a Anđušić pogađa za tri. Probao je i Novaković i nije pogodio. Zato jeste Hanter Hejl! Kakav pogodak sa deset metara. Zakucavanje Lesora.

2. minut (34:25) - Gubi Borac loptu na početku druge četvrtine, a Avramović to kažnjava. U narednom napadu Borac promašuje, što čini i Danilo Anđušić. Nema stajanja sa pogocima. Poeni za Boldvina, pa za Anđušića, pa ide zakucavanje Gagića.

FK Partizan - FK Borac Čačak Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović - KK Partizan

I ČETVRTINA

10. minut (30:21) - Lako i jednostavno, trojka Alekse Avramovića. Sada Gagić promašuje. Vukčeviću je izbijena lopta, vratila mu se, a on je pogodio. Već je 10 razlike. Radonjić uzvraća dvojkom... Partizan ima šansu za 30+ u prvom kvartalu. Ali je Vukčević promašio trojku. Posle toga Smailagić promašuje, ali imaće bacanja. Jedno je dao, i tačno 30 poena za Partizan.

8. minut (24:19) - Nastavlja se revolveraški obračun u "Pioniru". Pogodio je Kevin sa penala, onda je Gagić dodao dva poena na drugoj strani, ali je Borac posle toga stao. Smailagić pogađa za crno-bele, dok je Novaković promašio trojku. Ni Radonjić ništa bolji posle skoka. Tristan promašuje sa distance. Lepo hvata loptu Đorđe Gagić u ruke i poentira.

6. minut (21:15) - Lep koš Bojana Tomaševića za Borac preko ruke. Pokušavaju Čačani da pariraju. Tristan Vukčević je ubacio pod faulom. I dodatni penal je ubacio. Hejl vraća trojkom, onda trojka Pantera, pa onda opet Hejla! Kakav šuterski okršaj! Loše postavljanje Čarapića protiv Pantera, pogodio je kapiten Partizana uz faul. Idemo na TV tajmaut.

4. minut (13:7) - Igra se jako brzo, gotovo bez prekiad. Madar ubacuje nova dva poena, Hejl izjednačuje trojkom. Ali Jam Madar je u sjajnom ritmu, i on je postigao koš za tri poena. Borac u narednom napadu gubi loptu zbog greške u koracima Gagića. Šta radi Jam Madar večeras, opet trojka!

2. minut (5:4) - Prve poene danas postiže Borac preko Đorđa Gagića. Uzvraća Tristan Vukčević pogotkom sa distance, da bi Madar iskoristio naredni napad Partizana zbog izgubljene lopte Borca. Hejl takođe stiže do prvog koša.

STARTNE POSTAVE

Partizan: Vukčević, Panter, Naneli, Lesor, Madar

Borac Čačak: Boldvin, Tomašević, Gagić, Čarapić, Hejl

KOMENTAR PRE MEČA

Ako ne bude neke velike senzacije, crno-beli će biti veliki favoriti za trijumf, uzimajući u obzir sve kroz šta su prošli košarkaši Borca u poslednjih sedam dana. Podsetimo na to da su meč sa Cibonom morali da odlože na 24 časa, a da ga potom igraju sa četiri juniora i tri seniora zbog bolesti svih ostalih prvotimaca.

I pored toga su bili nadomak senzacije protiv hrvatskog kluba, čiji igrači ruku na srce, ne mogu da kažu da su u ništa boljem raspoloženju, jer plate nisu primili pet do sedam meseci. Situacija u Čačku se popravila, kada je zdravstveno stanje u pitanju, pa je u četvrtak održan i prvi trening.

Pod znakom upitnika, prema rečima trenera Čačana, Dejana Džolija Mijatovića, za današnji meč su još Sava Lešić i kapiten Nemanja Todorović. Prvi ima prosek od 11,3 poena po meču, a drugi svega 4,1 poena.

Sa druge strane, Željko Obradović osim odsustva Balše Koprivice zbog mononukleoze neće imati nikakve druge probleme sa sastavom.

Sudije ovog meča kompletno dolaze iz Srbije, pa će na čelu trojke biti dobro poznati Milivoje Jovčić iz Beograda, kojem će pomagati Marko Pecelj iz Novog Sada, kao i Vladimir Vesković iz Beograda.

Video: Obradović ima samo jednu želju za turski narod posle zemljotresa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    12. februar 2023 | 21:04

    Ako smo i dužni bar nismo menjali ime i adresu.

  • Lakirana cipelica

    12. februar 2023 | 21:14

    Bravo za pobedu idemo korak po korak, sada na kup i trofej. Samo da simonović ne bude na tribini klepice ga

  • Sasa

    12. februar 2023 | 20:51

    Ali najjaci naslov Zadar video "super"zvezdu hahahha ...pa sta treba da bude naslov za Partizan sa 114 ubacenih poena i 33 timske asistencije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA