≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mega je drugi polufinalista Kupa u Nišu: Vojvodini falio još neko pored Beslaća, izostala senzacija

Vreme čitanja: oko 3 min.

Oni sada čekaju boljeg iz susreta između FMP-a i Metalca iz Valjeva koji je na programu sutra

  • 0

Mega je drugi polufinalista Kupa Radivoja Koraća, pošto je posle malo “naprezanja“ uspela da pobedi ekipu Vojvodine iz Novog Sada. Tim sa severa Srbije se korektno predstavio publici, ali nije imao umeća da iz igre izbaci tim iz ABA lige - 75:62.

Delovalo je da Lalama na ovom meču treba još neko raspoložen pored reprezentativca Srbije, Dušana Beslaća. Ubedljivo najbolji košarkaš Vojvodine igrao je sjajno, ali je izostala podrška saigrača koja bi možda pogurala tim iz Košarkaške lige Srbije ka iznenađenju. Podsetimo da ga je Svetislav Kari Pešić uvrstio na spisak za naredni prozor i mečeve sa Grčkom i Velikom Britanijom.

Ovako, Mega je, iako je i sama mlad tim, iskoristila svoje iskustvo igranja ovakvih i sličnih mečeva iz ABA lige, pa je kontrolisala situaciju, naročito u reketu, a uz to je koristila svoju odličnu igru u tranziciji koja joj je na kraju krajeva i donela trijumf.

Mega je zaista lepo raspodelila poene na ovom meču. Tako je Ahmed Rori uspeo da se zaustavi na 13 poena, jedan manje dao je Matej Rudan, dok je Malkolm Kazalon ubacio 11 poena. Sa druge strane, u timu Vojvodine dominirao je pomenuti Beslać koji je imao 23 poena, a na sve to sakupio je još pet skokova uz jednu asistenciju. Jedini koji je bio blizu sa učinkom je Stefan Šajin koji je ubacio 19 poena uz osam skokova.

Vojvodina je izašla na teren sa željom da se žestoko suportstavi favorizovanoj ekipi Mege. I posle prvih pet minuta igre imala je i dvocifrenu prednost, pre svega zahvaljujući sjajnom Dušanu Beslaću koji je ubacio uvodnih 11 poena za Lale. Bio je to signal za alarm za Marka Baraća, koji je seriju Novosađana uspeo da saseče.

Dve vezane trojke već su skoro u potpunosti anulirale prednost Vojvodine, a Mega je kako se četvrtina bližila kraju uspela da neutrališe napad tima iz Novog Sada. Serijom 17:5, tim iz Beograda je čak došao i do prednosti posle uvodnog kvartala.

Druga četvrtina izgledala je daleko bolje po Baraćev tim. Mega je razbila odbranu Vojvodine odličnom pas igrom u reketu, pa su često na zakucavanjima bili Nikola Đurišić, Danko Branković i Matej Rudan. Delovalo je da Vojvodina bespovratno tone, pošto je razlika otišla i na dvocifrenu.

Međutim, baš pred odlazak na odmor, desio se novi dašak energije u timu iz Novog Sada. Još jednom je inicijator bio Dušan Beslać, ali je posle trojke Marka Ljubičića posle dužeg vremena tim koji vodi Miloš Isakov-Kovačević prišao na samo dva poseda razlike, odnosno šest poena, koliko je delilo dva tima na odmoru.

KK Mega - KK Vojvodina, Kup Radivoja Koraća 2023 Foto: MN Press

Držala se Vojvodina u igri i na početku drugog poluvremena. Doduše, nije ono bilo ni približno tako efikasno kao prvi deo susreta, videli smo veliki broj grešaka i promašenih otvorenih šuteva na obe strane.

Prvog se grča oslobodila Mega koja je posle koševa Ahmeda Rorija i Nikole Đurišića ponovo došla do dvocifrene prednosti. Generalno gledano, veliki problem po Vojvođane na ovom meču je bilo upravo to što su ulazili u dugačke crne serije iz kojih je kasnije bilo teško “izvaditi se“. Takav je i bio slučaj do kraja treće četvrtine, posle koje je beogradski tim bio u plusu od 11 poena.

Izgubila je Vojvodina i snagu u poslednjih deset minuta. Nisu uspeli momci iz Novog Sada da zadrže nivo igre koji bi mogao da parira Megi. Sa druge strane, sastav iz Beograda nastavio je da igra po starom i da na kraju ostvari trijumf vredan prolaska dalje.

Protivnik Mege u polufinalu biće bolji iz okršaja između FMP-a i Metalca iz Valjeva, koji je na programu sutra od 21.00 čas u dvorani "Čair".

Video: Ceo Čair je gledao u sudiju koja je delila pravdu Partizanu na Kupu Radivoja Koraća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA