≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan Argentinac u Evroligi: Barselona vratila velikog mladog talenta, igrao je i protiv Zvezde

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobro ga poznaju i Fakundo Kampaco i Luka Vildoza iz redova crveno-belih

  • 0
Leandro Bolmaro Printskrin: Youtube / Falta Tecnica

Košarkaški klubovi širom Evrolige polako, ali sigurno postaju sve aktivniji na tržištu, kako se bliži 1. mart kada je poslednji trenutak kada je moguće priključiti nekog od slobodnih agenata u roster.

Barselona je tako prva krenula u juriš i rešila je da priključi u svoj roster jako talentovanog argentinskog košarkaša. Odnosno, faktički ga vraća u svoj tim. U pitanju je Leandro Bolmaro, koji je igrao za Katalonce u periodu od 2018. do 2021. godine, mada je veći deo tog vremena proveo u drugom timu.

Posle toga je usledio prelazak u NBA ligu, pošto je 2020. godine odabran kao 23. pik na Draftu od strane Njujorka. Oni su ga prosledili dalje u Minesotu, a ovi dalje u Jutu. Nastupao je za Ajova Volvse i Solt Lejk Siti Starse u NBA razvojnoj ligi u tom periodu.

Tako ćemo još jednog Gaučosa ubrzo najverovatnije gledati u najboljem klupskom takmičenju u Evropi. Njega odlično poznaju i Luka Vildoza i Fakundo Kampaco, koji nastupaju u Crvenoj zvezdi, a Bolmaro je bio deo tima Argentine i u ovom prozoru zajedno sa Fakuom.

Ima svega 22 godine, pored argentinskog ima i italijansko državljanstvo, a igra na poziciji dva.

Video: Gudurić: Rekao sam Fenerbahčeu da hoću da igram za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA