Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bruka i sramota, sledeći put napuštamo utakmicu": Trener FMP-a ogorčen dešavanjem u Skoplju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Navijači iz Skoplja su na rasnoj osnovi vređali košarkaše FMP-a

  • 9
Nenad Stefanović, KK FMP Printskrin: Twitter / Bsphere7

Košarkaši MZT-a su priredili ogromno iznenađenje u okviru 20. kola ABA lige, pošto su na svom terenu u Skoplju slavili protiv FMP-a sa 87:82, gde su meč obeležili skandalozni povici sa tribina.

Publika u Skoplju je u nekoliko navrata povicima vređala košarkaše FMP-a, koji imaju tamnoputu kožu, što je posebno zasmetalo treneru ekipe iz Železnika, Nenadu Stefanović, koji je zapretio da će njegova ekipa ubuduće izlaziti s terena kada se dogode slične stvari.

On je na konferenciji istakao da je ovo treća utakmica na kojoj se dešavaju iste stvari.

- Čestitam MZT-u, ovo što ću sada reći nema nikakve veze sa ovom utakmicom niti pobedom, niti umanjujem. Mislim da je bruka i sramota da u 21. veku, mi na trećem gostovanju za redom slušamo povike džipsi i manki (podrugljiv naziv za pripadnike romske pripadnosti, kao i reč majmun kao uvreda za tamnopute košarkaše). To je bruka i sramota. Ovo je 21. vek i mi i dalje imamo nekog ko omalovaža nekog zbog boje kože. Mislio sam da nije 13. vek, to je treće gostovanje. Još veći paradoks, MZT ima tri takva momka, ti vređaš i naše igrače i svoje. Pritom, moji momci nijednom gestikulacijom nisu zaslužili, kažem sad, a sledeći put izlazimo s utakmice. Ovo je 21. vek, a da se sluša džipsi i manki. Skandal.

Video: Panteri i posle 12 godina sanjaju pobedu protiv crveno-belih: Zvezda 34. put zaredom pobedila FMP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    4. mart 2023 | 07:33

    Ocekuje se saopstenje…..

  • Avangarda

    4. mart 2023 | 10:49

    Dok si pobedjivao, nije ti smetalo kad vicu, a sad sve smeta, nikad licna krivica...kakva kuhinja, kakvi spinovi....Nenade, ne brukaj se, nemoj biti sendvicar, ipak si ti stasao u instituciji, moras biti gospodin...a mulj i blato ostavi gazdi za jutarnji program

  • Radonja

    4. mart 2023 | 00:36

    Na vreme ih Pudlica uci sta treba da rade!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA