≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Željko Obradović posle triler pobede Partizana u Splitu: "Izvukli smo se!"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svestan je Žoc da je njegov tim bio na ivici poraza

  • 24
željko obradović Foto: youtube/KK SPlit

Košarkaši Partizana u bukvalnom smislu reči pregrmeli su gostovanje u Splitu gde su gubili do 1.5 sekundi pre kraja, a onda, trojkom Nanelija, iščupali pobedu iz ruku danas sjajnih Dalmatinaca.

Crno-beli su tako ostali u igri za prvo mesto na kraju regularnog dela sezone u ABA ligi koje im, poznaot je, donosi i prvo mesto u doigravanju.

Posle triler utakmice pred novinarima je bio Željko Obradović koji je pre svega izneo pohvale na račun splitske publike, ambijenta u kom je igran meč, igrača rivala, i svih aktera domaćeg kluba koji su Partizanu učinili da se oseća najprijatnije moguće.

- Stašno uzbudljiva i zanimljiva utakmica, u sjajno atmosferi - bili su prvi utisci trenera Partizana, koji je nastavio biranim rečima o Splitu:

- Hvala na fenomenalnoj dobrodišlici, i meni i ekipi Partizana, kao i aplauzima na kraju. Čestitam im na sjajnoj utakmici, i da su dobili bilo bi zasluženo, međutim jedna lopta je odlučila, ta akcija iz auta, koju je naš igrač ubacio.

Obradović je potom pričao o velikom padu u igri njegovog tima kao posledici napornog rasporeda i teških evroligaških mečeva.

- Očito da nismo bili u utakmici danas, o tome govori i činjenica da smo imali samo jednu osvojenu loptu u prvom poluvremenu. Očito da je došlo do zamora zbog napora u Evroligi i trebalo nam je vremena da uđemo u utakmicu kako treba. Neverovatno je da na "+6" na kraju treće četvrtine primamo dve trojke... Moram na kraju i da čestitam mojim igračima, izvukli smo se, veoma važna pobeda i još jednom čestitam na lepoj atmosferi i mislim da je bila zaista lepa utakmica.

Na pitanje novinara koliki je problem danas bila igra u odbrani, s obzirom na veliki broj primljenih poena, Obradović je rekao:

- Rekao sam, ako je činjenica da smo imali jednu osvojenu loptu za poluvreme plus skokovi, to je želja da igraš... Mislim da je manje od 48 sati prošlo (od Albe). Šta god mi pokušavali, radili, pričali igračima... Split ove godine igra mnogo, mnogo bolje nego što je igrao prošle godine i postavili su utakmicu izvanredno i čestitam mom kolegi na tome. Koristili su maksimalno kvalitet igrača koje imaju i na kraju je ispalo kako je ispalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFC

    4. mart 2023 | 21:38

    Da li ste videli sekundarni gani kako se dočekuje jedan tim i trener koga respektuju??!!!! Vas svi mrze i ovo nikad nećete doživeti jer ste zlo košarke!!!

  • FANTOM(68)

    4. mart 2023 | 21:34

    Po komentarima navijača suparničkih timova i njihovo praćenje Partizana je odraz da se najbolji uvek gledaju i u njihovoj igri uživaju. Komšije, dajte bre malo prostora i nama koji navijamo za Partizan. Vi bi da budete nacionalni navijači poput nacionalnih glasila.

  • B

    4. mart 2023 | 20:38

    Jer bilo kradje sudije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA