≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ko je ovo očekivao? Pitao sam se da li će nas biti dovoljno za meč": Trener Cibone o senzaciji protiv Zvezde

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Cibone je istakao da je dosta velik broj igrača bio pod znakom pitanja

  • 4
Josip Sesar, KK Cibona, KK Crvena zvezda Printskrin: Youtube / Cibona Basketball

Košarkaši Cibone su priredili ogromno iznenađenje, možda i najveće u sezoni, pošto su slavili protiv Crvene zvezde sa 85:81 u meču 20. kola ABA lige, čime su dodatno zakomplikovali borbu za prvo mesto na kraju sezone.

Zasluge ove pobede idu na račun Josipa Sesara, trenera Cibone, koji je na svaki napad Zvezde odgovorio dobrom odbranom, a i u napadu su Vukovi iz Zagreba pronalizili najidealnija rešenja u tim minutima.

- Hvala na čestitkama, hajmo biti realni i iskreni, ko god je došao u dvoranu danas nije očekivao ovakav kraj. Mi kad smo videli kako odmiče prvo poluvreme, onda i tokom treće četvrtine, mi na klupi smo sve više verovali u to. Pronalazili smo načine kako napadati, kako se braniti. Zvezda se nije snašla na tu zonsku odbranu u trenutku, u ovakvim utakmicama treba imati sreće, to su ovi šutevi Majcunića iz ugla, Radovčića koji su ušli...

- Dali su nam krila, već sam čestitao, ostao sam bez reči načinom kako smo odigrali, kako su se borili. Tim više što se nije znalo, Smajlagić je pod temperaturom došao na svoju odgovornost. Virus je snašao Ljubičića, Bundović nije igrao od finala Kupa. Kapusta je juče imao problem sa leđima, primio je injekciju da bi odgirao meč. Sve nas je sastavilo, danas kroz razgovor oko 10 sam sa fizioterapeutom pričao, da li će nas biti dosta, kad je tako, probaj ono što niko ne očekuje. Eto, probali smo. Maljcunić na poziciji četiri je opet aktiviran, na kraju dana smo zaslužili pobedu, čestitke igračima, publici i oni su počeli verovati da možemo dobiti i počeli su davati veću podršku.

Odigrala je Cibona bez Ljubičića, a istakao je Sesar da je normalna i doza straha u ovakvim utakmicama.

- Sigurno da su momci imali, treba biti realan i iskren, kad dolaziš na ovakvu utakmicu, postoji strah od samog ulaska. Kako je utakmica odmicala, sve više smo rasli i dobijali na samopouzdanju, eto poslednja četvrtina 24:14, 10 razlike u poslednjih 10 minuta. Velika stvar za mene, za momke, da veruju u sve što radimo. Jer znamo šta se dešava iza nas, moramo biti realni da smo imali propada gde smo loše izgledali.

Video: Sumorna lica Nedovića i Kampaca sve govore o sunovratu Zvezde u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    5. mart 2023 | 20:12

    Pa to i nije neka senzacija, ipak je Cibona prvak Evrope...a FMP mali klubcic iz predgradja

  • 1992.

    5. mart 2023 | 20:16

    Bilo vas je taman kol'ko treba!!! 👌👌👌

  • Mire

    5. mart 2023 | 20:23

    Odličan gradski derbi, bilo je uživanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA