Vreme čitanja: oko 2 min.

"Evroligi je potrebno ovo:" Obradović hvalio atmosferu posle velike pobede nad Virtusom u Bolonji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli su uspeli da savladaju Virtus i tako dođu jedan korak bliže plasmanu u TOP 8

  • 17
Željko Obradović Foto: MN Press

Košarkaši Partizana su uspeli da savladaju Virtus u Bolonji sa 88:79 u 27. kolu Evrolige u svojoj prvoj utakmici ovog duplog kola koje crno-beli igraju u Italiji.

Odigrao je Partizan odličnu utakmicu, sve je funkcionisalo kako treba, odbrana, napad... Dok su se i jedni i drugi navijači pobrinuli da atmosfera bude na zavidnom nivou. Upravo to je istakao i Željko Obradović posle meča na konferenciji za novinare, gde se praktično zahvalio svima.

- Pre svega, košarci su potrebni mečevi poput ovog. Atmsofera od strane navijača i Virtusa i Partizana. Ovo je bilo posebno i za Evroligu, kako unutra tako i napolju. Utakmica je bila teška, kao što smo očekivali. U prvom poluvremenu smo igrali dosta lošu odbranu, ali to je zato što je Virtus bio spreman da kazni sve propuste u pripremi utakmice. Na poluvremenu smo pričali, odlučili smo da promenimo nešto, bilo je dobro, pokušali smo i došli u poslednju četvrtinu gde smo odigrali najbolje minute, uzeli smo prednost i iskontrolisali je do kraja. Veoma važna pobeda, ali utakmica nova je u čevrtak protiv Milana.

Prokomentarisao je Obradović i činjenicu da je meču prisustvovao i Saša Danilović, legenda Partizana i upravo Virtusa.

- Naravno, ovo je posebno, posebno za Sašu. On je zaslužio, dao je sve ovom klubu i Partizanu, igrao je u Evropi za dva kluba, kad on kaže da se ovde oseća kao kod kuće, to je tačno. Posebno je, čestitam njemu, ali i ljudima koji su spremili iznenađenja za njega. Već sam rekao da ove godine imamo neverovatnu atmsoferu u Beogradu, velik broj ljudi, mislim da je takva podrška i svuda gde igramo. Oni nas guraju, nemam reči kako da opišem to što oni rade. Oni su posebni.

Totalno je van utakmice bio i Marko Belineli, jedan od najboljih košarkaša Virtusa, što se pokazalo kao ključ u utakmici.

- Da, pokušali smo da održimo Marka van igre. Moje mišljenje je da je on igrač koji se kreće bez lopte, krenuo je 0-5, a potom je vezao sedam trojki. Pokušali smo da vodimo računa o njemu, ali su nas kaznili na drugi način. Igra unutra, laki poeni... Menjali smo to za drugo poluvreme. Napadački smo na dobrom nivou, imali smo loše odluke, ali volim da vidim kad delimo loptu. Kad je tu penetracija unutra, imamo dobar šut. Verujem da u našoj igri igrači razumeju sve, u prvom poluvremenu dva ili tri puta u drugom poluvremenu je bilo veoma teško defanzivno.

Video: Duško Ivanović najavljuje duel sa Efesom: Ponekad neko mora da te lupi šamarčinom, da vidiš gde si

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • popay

    7. mart 2023 | 23:22

    Bravo za navijace. 2 hiljade navijaca Partizana na gostovanju. Stvarno respekt. Najava je da ce taj broj biti jos veci.

  • сссссс

    7. mart 2023 | 23:30

    Немој тако Жељко треба споменути и мукице из махале код железника хахахаахаахаххаха

  • R.S. 74'

    8. mart 2023 | 00:53

    Bravo Žoc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA